24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăStirea zileiBaschetul 3x3 poate deveni sport olimpic incepand cu Jocurile Olimpice de la...

Baschetul 3×3 poate deveni sport olimpic incepand cu Jocurile Olimpice de la Rio

in:

Stiri pe acelasi subiect

sport-arena-3Federatia Internationala de Baschet a depus la Comitetul International Olimpic documentatia necesara pentru ca baschetul 3×3 sa devina sport olimpic incepand cu urmatoarea editie e jocurilor,  Rio 2016.

Proiectul este sustinut de promotori ai competitiilor de baschet 3×3 din intreaga lume, printre care si Sport Arena Streetball, singurul campionat de baschet 3×3 din Romania, care in 2013 isi va disputa al noualea sezon.

Competitia organizata din anul 2005 in Universitatea Politehnica Bucuresti este considerata una dintre cele mai importante din Europa, fapt subliniat de FIBA in cadrul congresului care a avut loc la Barcelona in luna octombrie a anului trecut.

Baschetul 3×3 este printre cele mai practicate sporturi recreationale din lume, cu peste 250 de milioane de jucatori. In 2012 a fost organizat pentru prima oara un circuit mondial FIBA 3×3 World Tour, care a cuprins cinci turnee Masters si o finala mondiala care s-a disputat in Statele Unite, la Miami.

Echipa Sport Arena UPB, reprezentata Romaniei la Miami, a incheiat pe locul sase competitia care a reunit cele mai bune 12 echipe din lume, iar la finalul sezonului, patru jucatori romani s-au regasit printre primii 15 in ierarhia mondiala pentru baschetul 3×3.

Ultimele stiri

Articolul precedent
Articolul următor