Acasă Turism Belek – paradisul “all inclusive”

Belek – paradisul “all inclusive”

33

Belek este o destinatie in care amestecul intre vestigiile istorice, plajele insorite, peisajul montan si clima deosebit de atractiva alcatuiesc ingredientele necesare unei vacante reusite.

Statiunea Belek a fost descoperita ca regiune turistica in anul 1984 si declarata apoi “Centrul Turistic Belek”. Se gaseste la 30 de kilometri de Antalya si este din ce in ce mai cautata pentru plajele superbe, hotelurile de lux si terenurile de golf. Este o statiune exclusiv turistica care, pe lânga apele de un turcoaz desavarsit, ofera unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat – orasul roman Perge cu unul din cele mai bine conservate teatre antice din lume – Aspendos.

Soare, mare, relaxare

Belek este o statiune situata intr-un cadru natural feeric, scaldata de razele soarelui 300 de zile pe an. Este una dintre cele mai noi statiuni, cu plaje lungi, sate de vacanta, hoteluri moderne, paduri si terenuri de golf.Este locul ideal pentru vacantele de relaxare dar si pentru cele active. Plajele superbe, acompaniate de apa marii, sunt perfecte pentru numeroase activitati acvatice: inotul, schi-ul pe apa, windsurfing-ul, etc. Pentru pasionatii de golf un sejur la Belek este Raiul pe Pamant. Statiunea este principalul centru de golf al Turciei si ofera peste opt terenuri de golf la standarde internationale.

Vestigii antice

Daca esti pasionat de istorie si arhitectura antica Amfiteatrul de la Aspendos si orasul antic Perge iti vor satisface cu siguranta dorinta. Orasul a fost infiintat de hittiti, insa multe dintre monumentele arhitecturale fac dovada ocupatiei elenistice de dupa cucerirea orasului de catre Alexandru cel Mare. A cunoscut o perioada prospera in timpul stapanirii Imperiului Roman iar odata cu aparitia crestinismului Perge a jucat un rol important si activ in raspandirea acestuia. A urmat o usoara decadere in timpul stapanirii bizantine, pentru ca ulterior, sub ocupatie selgiucida, Perge sa fie complet ruinat si abandonat.

Teatrul Roman de la Aspendos dateaza din sec.II d.H si este unul dintre cele mai bine conservate teatre antice din lume. Avand o capacitate de 15.000 de locuri este si astazi loc de desfasurare a diverselor spectacole si festivaluri de amploare.Pe langa toate aceste activitati, in Belek vei putea sa te bucuri si de mancarurile traditionale, de plimbarile prin bazaruri, sau vei putea incerca celebra baie turceasca.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos