24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăDosarBelgian, membru al Statului Islamic: Atat timp cand bombardati musulmani cu avioanele...

Belgian, membru al Statului Islamic: Atat timp cand bombardati musulmani cu avioanele voastre F-16, va vom ucide poporul!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Atentatele comise la Bruxelles au fost din nou revendicate de gruparea terorista Statul Islamic. De aceasta data, este vorba despre de un jihadist din Anvers care a formulat, in limba olandeza, intr-o inregistrare video, noi amenintari inainte de executarea unui barbat aflat in genunchi, a anuntat sambata seara presa flamanda, VRT News si De Standaard, potrivit RBTF.

Inregistrare video incepe cu un avertisment in franceza, autorul afirmand ca atentatele de la Bruxelles au fost „in deschidere”. In a doua parte, Hicham Chaib, din Anvers, plecat sa lupte in randurile Statului Islamic in Siria, spune in olandeza ca „acesta este un mesaj adresat poporului belgian, guvernului belgian, Europei, restului lumii si oricarei coalitii care lupta impotriva Statului Islamic”.

„Atat timp cand bombardati musulmani cu avioanele voastre F-16, va vom ucide poporul”, a avertizat Chaib, membru al fostei grupari haria4Belgium si garda de corp a liderului gruparii Fouad Belkacem.

Jihadistul mai spune ca nu au fost trase invataminte din atacurile de la Paris, unde mai multe atentate au fost revendicate de Statul Islamic in 2015.

Atacurile de la Bruxelles „nu sunt decat recolta a ceea ce ati semanat cu propriile maini”, a spus el.

Spre finalul inregistrarii, un prizonier ingenunchiat este executat cu focuri de arma, in timp ce ucigasul declara in araba ca lupta va continua „in inima tarilor voastre”.

In februarie 2015, Hicham Chaib, absent de la proces, a fost condamnat de tribunalul de prima instanta din Anvers la o pedeaspa de 15 ani cu arestare imediata.

Ultimele stiri