5.9 C
București
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăACTUALITATEAutoBenzina s-a IEFTINIT din nou! Adevaratele SCADERI insa le vom vedea de...

Benzina s-a IEFTINIT din nou! Adevaratele SCADERI insa le vom vedea de la 1 ianuarie 2016!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Petrom a ieftinit din nou motorina şi benzina comercializate în staţiile proprii, cu cinci bani pe litru. Preţurile carburanţilor au coborât la minimele ultimilor ani: benzina a scăzut sub 5 lei în mai multe staţii Petrom din Bucureşti, iar motorina a ajuns în cea mai ieftina benzinărie din ţară la 4,64 lei/litru (Odorheiu Secuiesc, Strada Beclean nr. 284). Scăderile vin pe fondul prăbuşirii preţului petrolului, ajuns la minimul ultimilor şapte ani, în jur de aproximativ 37 de dolari/baril, informează Economica.net.

În staţia din Şoseaua Alexandriei, sectorul 5, motorina standard costă 4,89 lei pe litru, iar benzina standard are un preţ de 4,97 lei pe litru, în timp ce, pe Şoseaua de Centură, comuna Chitila, motorina costă 4,91 de lei pe litru. În strada Jiului, sectorul 1, motorina costă tot 4,91 lei pentru un litru lei pe litru.

În Odorheiu Secuiesc motorina standard costă 4,64 lei/litru, la cea mai ieftină benzinărie Petrom din ţară.

În staţia de pe DN 2A, nr. cadastru 910, Slobozia, motorina standard costă 4,76 lei/litru, iar benzina a ajuns la 4,89 lei/litru.


Citeste si:

Surprize NEASTEPTATE in benzinariile din Romania! Preturile S-AU PRABUSIT!

Aici MII DE ROMANI trec granita si cumpara benzina cu 3,8 lei litrul! Vezi unde!


Ce preţ vor avea benzina şi motorina de la 1 ianuarie 2016, când scade TVA. Cât s-ar fi ieftinit dacă s-ar fi renunţat şi la supraacciză

Codul Fiscal prevede o micşorare a TVA cu 4 puncte procentuale, de la 24% la 20%, începând cu 1 ianuarie 2016. Supraacciza din carburanţi, 7 cenţi pe litru, rămâne în vigoare, iar eliminarea ei este prevăzută cel mai devreme la 1 ianuarie 2017, informează Economica.net. Pentru că TVA scade, vânzătorii de carburanţi vor ajusta şi ei preţurile produselor comercializate.

La un preţ de 5 lei pe litru, scăderea TVA va antrena o ieftinire de până în 20 de bani.

O reducere puternică ar urma şi de pe urma eliminării supraaccizei, de 7 cenţi pe litru. La un preţ de 5 lei pe litru, eliminarea ei ar antrena o scădere de aproximativ 31-32 de bani.

Ultimele stiri