Acasă Auto Aici MII DE ROMANI trec granita si cumpara benzina cu 3,8 lei...

Aici MII DE ROMANI trec granita si cumpara benzina cu 3,8 lei litrul! Vezi unde!

31

De cand se poate merge in Republica Moldova doar cu buletinul romanii fac coada la granita doar ca sa cumpere benzina si motorina, scrie Digi24.ro.

Benzina mai ieftină de la vecini îi face pe români să stea la coadă. La o lună de când se poate trece Prutul doar cu buletinul, traficul în Vama Sculeni din Iaşi aproape s-a dublat. 

Sute de oameni trec zilnic frontiera, majoritatea ca să facă plinul la maşină. Şi asta pentru că în Republica Moldova un litru de combustibil este chiar şi cu 2 lei mai ieftin decât acasă.

Un litru de benzină 95 costă, în Republica Moldova, 3,87 de lei faţă de 5,8 lei in România. Diferenţa e mare şi la motorină: un litru costă 3,41 de lei peste Prut faţă de 5,26 lei în benzinăriile româneşti.

Şoferii din estul ţării sunt gata să stea la cozi la benzină ca pe vremuri. Merită, spun oamenii care trec graniţa, în Republica Moldova, ca să cumpere carburant la preţ mult mai mic decât acasă.


Citeste si:

Ion Tiriac deschide 200 de BENZINARII! Vor avea preturi reduse!

Benzina, sub 5 lei pe litru! De unde se poate lua carburant cu 4,97 lei?

Romania, printre tarile cu cea mai scumpa benzina din lume!


„Am venit să fac și plinul, că vreau să plec la mare și, fiind aici la graniță, e jumătate de preț. M-aș fi așteptat la ceva mașini, dar parcă, totuși, sunt prea multe. De când a dat voie cu buletinul, așa e”, spun șoferii citați de Digi24.ro.

Pentru o maşină cu rezervor de 50 de litri, un plin de benzină în Republica Moldova nu depăşeşte 200 de lei. Asta înseamnă că, la trei plinuri, unul este gratis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos