Acasă Cultura Bienala Tinerilor Artisti 2012 – un concept cu totul inedit

Bienala Tinerilor Artisti 2012 – un concept cu totul inedit

Fundatia Culturala META organizeaza la Bucuresti, in perioada 11 octombrie – 11 noiembrie 2012, Bienala Tinerilor Artisti. Editia din acest an se desfasoara sub titlul Overlapping Biennial si are la origine un proiect de arta contextuala.

Bienala propune o viziune inovatoare asupra modului in care publicul interactioneaza cu arta. Overlapping Biennial este in esenta un eveniment virtual, in care conexiunea dintre lumea virtuala si cea reala se realizeaza prin intermediul codului QR – o matrice, un cod de bare – ce poate fi scanat cu ajutorul telefonului/tableta/PDA.

In lumea reala, evenimentele Bienalei se vor desfasura in diferite spatii din Bucuresti. Lucrarile vor fi expuse indoor la Foto Anexa – MNAC,  Institutul Goethe, Centrul Cultural Ungar, iar outdoor la MNAR, OAR, Carturesti Verona, precum si in statiile de metrou Unirii, Universitate, Piata Victoriei, Basarab si Bazilescu.

In paralel, proiectul grupului SZAF poate fi explorat si in urmatoarele locatii: Gara de Nord, str. C.A. Rosetti, podul Calea Victoriei/Splaiul Independentei si Groapa Vacaresti, iar QR-codurile lucrarilor artistilor selectati de Hilde de Bruijn vor aparea in cotidianul România libera pe parcursul Bienalei.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentDanny DeVito divorteaza
Articolul următorPachete speciale pentru fanii dinamovisti