Acasă International Black Friday a trecut. A inceput Cyber Monday

Black Friday a trecut. A inceput Cyber Monday

25

Perioada reducerilor continua, americanii sarbatorind astazi Cyber Monday, ziua in care retailerii online din SUA realizeaza cele mai importante vanzari. Firma de cercetare ComScore, citata de MarketWatch, sustine incasarile companiilor implicate in Cyber Monday ar putea creste cu 20% fata de anul trecut, la peste 1,5 miliarde de dolari.

Cyber Monday este termenul folosit pentru lunea care urmeaza celor patru zile de Black Friday, startul sezonului de vanzari de iarna in Statele Unite. In ultimii cinci ani, vanzarile de Cyber Monday au crescut de peste doua ori.”Cyber Monday, potrivit evolutiei din ultimii ani, va fi cea mai aglomerata zi a sezonului pentru vanzarile online, estimate la aproape 1,5 miliarde de dolari sau chiar mai mult”, a declarat presedintele ComScore, Gian Fulgoni.

Asteptarile pentru evolutia Cyber Monday nu sunt la fel de optimiste comparativ cu Black Friday, noteaza MarketWatch. Astfel, vanzarile online de Black Friday au urcat cu 26% si au depasit 1 miliard de dolari pentru prima data.De Ziua Recunostintei, vanzarile pe internet au avansat cu 32%, la 633 milioane de dolari.Fulgoni explica faptul ca datele indica o crestere a importantei Black Friday pentru vanzarile online, mai ales pentru cumparatorii care vor sa evite aglomeratia din magazine.Excluzand site-urile de licitatii online, precum eBay, retailerul online cu cele mai mari vanzari de Black Friday a fost Amazon, urmat de site-urile Wal-Mart, Best Buy, Target si Apple.

Cheltuielile totale ale americanilor in cele patru zile ale campaniei Black Friday au crescut cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 59,1 miliarde dolari. Retailerii cu prezenta online solida au fost cel mai bine pozitionati pentru a castiga: pentru prima data, mai mult de jumatate din consumatori au afirmat ca au cumparat de pe internet in cele patru zile. Un sondaj realizat pentru organizatia retailerilor de firma BIGinsight a aratat cheltuieli medii de 423 dolari pe parcursul weekend-ului pentru fiecare consumator, in urcare cu 6% raportat la 398 dolari anul trecut.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos