Cea mai mare companie de automobile din lume care produce mașini premium și de lux, BMW, a decis să schimbe din nou logo-ul și identitatea de marcă, odată cu prezentarea unui nou concept, al celui de-al doilea model electric al mărcii.

Istoria logo-ului BMW se pierde în istorie, undeva în 1917, când s-a format Bayerische Motoren Werke AG, din fosta companie Rapp Motorenwerke, care producea motoare de avion. Aceasta avea un logo rotund, negru, care a fost preluat de noua companie. Dar există legenda unei elice de avion, care ar fi la originea simbolului BMW. Adevărul este însă departe. În primele luni ale existenței noii companii, nu a existat un logo. Până și reclamele publicate de BMW erau fără un logo. Nici nu era o necesitate, deoarece BMW nu presta servicii pentru clienți, ci doar pentru Luftwaffe. Abia pe 5 noiembrie 1917, BMW a primit primul logo, cu două cercuri aurii, între care se aflau inițialele BMW.

Dacă cercul negru a fost păstrat, la interior au fost plasate cele două culori ale landului Bavaria, alb și albastru. Ele au fost puse într-o ordine inversă față de drapelul landului, deoarece legea interzicea folosirea lor în mărci comerciale. În 1929, a fost creată o reclamă care utiliza acest desen suprapus peste o elice de avion. Era o campanie de promovare pentru un nou motor de avion construit de BMW.