Acasă Economie BNR despre ce se va intampla in Romania dupa iesirea Greciei din...

BNR despre ce se va intampla in Romania dupa iesirea Greciei din zona Euro: Situatia e dramatica!

38

Abandonul mesei negocierilor pentru salvarea Greciei de la colaps a aruncat in aer situatia pe piele financiare, economistii asteptandu-se la ce e mai rau, iar Romania nu este ferita.

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, Adrian Vasilescu, a declarat, duminică, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că ,,Grecia este o ţară supraîndatorată cu mult peste nivelul acceptat în Uniunea Europeană”, în contextul în care plafonul la datoria publică a atins pragul de 150%. Pe de altă parte, Adrian Vasilescu a dat asigurări că România nu va fi afectată, indiferent dacă va fi declanșată sau nu procedura de faliment în Grecia.


 

Citeste si:

BNR face un anunt ISTORIC pentru economia Romaniei!

De frica FALIMENTULUI pachetele turistice in Grecia au scazut la jumatate!


 

„Grecia este într-o situație dramatică. În primul rând, e o țară supraîndatorată cu mult peste nivelul acceptat. În Uniunea Europeană, este o regulă: plafonul la datoria publică trebuie să fie peste 60%, în Grecia este 150%. Nu va mai putea să își îngăduie nivelul de trai pe care îl are, în momentul de față. Vor avea probleme și cu pensiile și cu salariile bugetare și probabil cu întreaga economie”, a spus Adrian Vasilescu.

„Băncile cu capitital grecesc, dar sunt bănci românești, adună economii ale populației. Sunt garantate de statul român cele până la 100 de mii de euro/bancă/persoană. Nu văd nicio condiție ca să înceapă să fie panică în aceste țări. Poate să fie mama falimentului în Grecia. El nu are repercusiuni asupra României”, a dat asigurări Adrian Vasilescu.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos