Economie

Primesti bonuri de masa? De acum o cu totul alta VALOARE!

Guvernul a decis sa creasca valoarea tichetelor de masa incepand cu luna iunie, iar oridnul a fost deja publicat in Monitorul Oficial.

Ordinul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale şi Persoanelor Varstnice nr. 1069/2015 pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul I al anului 2015 a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 374 din 28 mai şi se aplică de la data publicării, informează avocatnet.ro, citat de gandul.info.

Pentru S1 2015, începând din mai, valoarea unui tichet de masă creşte de la 9,35 lei la 9,41 lei.

Angajatorii au posibilitatea de a oferi salariaţilor, lunar, o alocaţie individuală de hrană sub forma tichetelor de masă, potrivit Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă.


 

Citeste si:

Banii pe orele suplimentare, tichetele de masa si primele, inghetate de Guvern si in 2015

Etichetele alimentelor vandute in supermarketuri, schimbate! Ce informatii vor aparea pe acestea


 

De asemenea, companiile pot oferi tichete de masă atât pe suport hârtie, cât şi pe suport electronic. Tichetele clasice sunt distribuite în fiecare lună şi fiecare salariat poate primi un număr de tichete egal cu numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea.

În acelaşi timp, valoarea tichetelor de masă electronice este transferată în fiecare lună, corespunzător numărului de zile lucrătoare ale lunii pentru care se face transferul.

Loading...

„Salariatul poate utiliza, lunar, un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile în care este prezent la lucru în unitate. Tichetele pot fi folosite pentru achitarea mesei sau pentru achiziţionarea de produse alimentare”, prevedere legea. Cei care folosesc mai multe tichete decât au voie riscă să plătească amenzi de 20-50 de lei.

Tichetele de masă pot fi utilizate în unităţile de alimentaţie publică, magazinele alimentare, cantinele-restaurant şi bufete.

Loading...

Ultimele stiri

Spre TOP