Acasă Cultura BOR spune ca n-a sustinut AUR-ul in campanie, dar aproba multe din...

BOR spune ca n-a sustinut AUR-ul in campanie, dar aproba multe din mesajele noilor alesi

104

AUR, marea surpriză a alegerilor parlamentare, a reușit doar într-un an să strângă suficiente voturi și să intre în Parlamentul României. Prin mesaje naționaliste, de protejare a familiei sau a credinței, formațiunea a strâns peste 500.000 de voturi.

Imediat după aflarea rezultatelor societatea a încercat să afle cine se află în spatele paridului. Rușii, serviciile secrete, galeriile de fotbal sau chiar Biserica Ortodoxă erau variantele discutate în spațiul public.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, susține în exclusivitate pentru ȘTIRIPESURSE.RO că instituția pe care o reprezintă nu a avut o implicare în campania electorală. Dar totuși spune că implicarea în apărarea valorilor creștine reprezintă o datorie care „onorează” pe oricine.

„Asa cum public se cunoaste, BOR, prin hotararea reiterată a Sfantului Sinod, și-a reafirmat si anul acesta cu prilejul alegerilor parlamentare, neutralitatea sa politică deplină. Acest lucru se traduce prin non-implicarea instituției Bisericii în vreo formă de campanie electorală sau în spijinirea unor candidați politici. Afirmarea, apărarea și promovarea în spațiul public a valorilor morale și culturale creștine este și ar trebui să rămână o formă de mărturisire a credinței. Fără ostentație zgomotoasă, ci cu delicatețea fermă a argumentului de natură morală, culturală și religioasă. Implicarea în apărarea valorilor creștine pe care sunt fondate cultura și civilizația Europei din care facem parte, valori în absența cărora societatea se degradează etic, moral și civic este o datorie care onoreză major pe oricine alege să discearnă cu onestitate între adevăr validat istoric și minciună ideologică”, a spus Vasile Bănescu , purtătorul de cuvânt al BOR, în exclusivitate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentHS Timber Group continuă inițiativa «Împreună!» și donează peste 1.000 de tablete pentru școala online
Articolul următor”Latrina” 3 le pute pana si liderilor AUR! Atac la Gadea: ”Obrăznicie din partea moderatorului”