Acasă Cultura BUCURESTIUL se vrea Capitala Culturala Europeana in 2021!

BUCURESTIUL se vrea Capitala Culturala Europeana in 2021!

Bucurestiul se vrea Capitala culturala europeana in 2021, consilierii adoptand joi seara un proiect de hotarare in acest sens.

Conform raportului de specialitate al proiectului, competitia nationala pentru alegerea orasului ce va reprezenta Romania se deschide in 2015. Si-au anuntat deja intentia de a participa orasele Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Craiova si Arad.

Evenimentul ‘Capitala culturala europeana’ este considerat de natura sa schimbe cu totul viata unui oras si sa-i marcheze viitorul. Procesul de accedere la titlul de ‘Capitala culturala europeana’ incepe cu sase ani inainte si este in primul rand un proces de schimbare pentru oras, pentru imaginea lui, pentru infrastructura sa, pentru sectorul sau cultural si pentru cetateni iar aceste schimbari au de obicei efecte pozitive durabile timp de multi ani dupa ce Anul Capitalei culturale s-a incheiat, potrivit Primariei Capitalei.

Studiile realizate cu privire la dezvoltarea oraselor care au fost Capitale culturale europene au concluzionat ca printre beneficii se numara urmatoarele: cresterea turismului, in medie, cu 12% in anul respectiv, a venitului regional si a celui al orasului, relansarea imaginii orasului, refacerea infrastructurii culturale, precizeaza sursa citata.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDoua aeroporturi din Crimeea, OCUPATE de persoane inarmate! Ministrul ucrainean de Interne acuza FORTELE RUSESTI de „INVAZIE”!
Articolul următorTOP Zece cele mai FOTOGENICE locuri din lume!