22.2 C
București
luni, iulie 8, 2024
AcasăACTUALITATEBugetar de peste un deceniu, directorul de la Spalarea Banilor si-a falsificat...

Bugetar de peste un deceniu, directorul de la Spalarea Banilor si-a falsificat diploma de BAC sa se poata angaja!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Bunica româncă și nepotul împreună la Bacalaureat în Italia

Într-o poveste plină de curaj și determinare, Marica Negru,...

Taxa pe lux o nouă bazaconie fiscală!

Taxa pe lux s-a blocat dinainte să fie aplicată,...

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

Laurentiu Baranga si-a prezentat joi, 8 octombrie, demisia din functia de presedinte al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, informeaza Ministerul Finantelor Publice. Anchetatorii efectueaza sambata perchezitii la casa acestuia, el fiind cercetat intr-un dosar de inselaciune. Baranga si-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

Demisia a fost inaintata la Ministerul Finantelor Publice. Laurentiu Baranga fusese numit in functia de presedinte al ONPCSB printr-o Hotarare publicata in Monitorul Oficial din 4 septembrie 2020, pentru o perioada de patru ani, acesta inlocuindu-l pe Daniel-Marius Staicu.

Laurentiu Baranga si-ar fi falsificat diploma de bacalaureat si, astfel, ar fi indus in eroare mai multe institutii publice, informeaza Digi24. Prejudiciul reclamat pana in prezent este de peste 640.000 de lei.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice-I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica, fac perchezitii la domiciliul lui Laurentiu Baranga din Ramnicu Valcea.

El este cercetat pentru inselaciune. Operatiunea beneficiaza de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane.

„Persoana in cauza este cercetata pentru inducerea si mentinerea in eroare a mai multor institutii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate si care ulterior au fost desfiintate de catre instantele judecatoresti competente. Facem precizarea ca, in baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetata a ocupat o functie importanta in cadrul unei institutii publice, activeaza in cadrul unor institutii de invatamant superior, iar in prezent detine o functie publica de rang inalt. Prejudiciul reclamat pana in prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentand indemnizatiile brute incasate de la unii angajatori, urmand a fi completat in functie de intregul material probator ce se va administra in cauza”, a precizat Politia Romana.

Laurentiu Baranga va fi adus la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru desfasurarea activitatilor specifice de urmarire penala, potrivit sursei citate.

Laurentiu Baranga a obtinut diploma de bacalaureat la 32 de ani, in 1999, ca absolvent al Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucuresti. Dupa noua ani a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologica, iar in 2011 a obtinut titlul de doctor in management la Universitatea Valahia.

In ultimii 11 ani, Laurentiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Ultimele stiri