Acasă Social Buletinele de vot ale iesenilor, pline de mesaje pentru politicieni! Uite cateva...

Buletinele de vot ale iesenilor, pline de mesaje pentru politicieni! Uite cateva dintre ele

22

”Refuz sa fiu complice la inscaunarea unui presedinte care ma ia de prost” , ”Se pare ca in Romania specia dominanta nu mai este omul, ci magarul” sau ”Nu am stiut ce trantor sa aleg“ sunt doar cateva dintre mesajele pe care iesenii le-au scris pe buletinele de vot anulate de BEJ Iasi.

vot alegeri prezidentiale 2014

Potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Judetean (BEJ) Iasi, 6.142 de buletine de vot au fost anualte la cele 714 sectii amenajate in judet la alegerile prezidentiale. Multe dintre buletinele de vot nu au fost insa anulate din nestiinta alegatorilor, ci din cauza mesajelor pe care acestia au vrut sa le transmita. Purtatorul de cuvant al BEJ Iasi, Marian Grigoras, a postat pe contul sau de Facebook mai multe fotografii cu mesaje scrise de alegatori pe buletinele de vot anulate.

”Pe cine sa votezi? Niste hoti, tradatori de tara. Ati distrus constiinta oamenilor, pe om l-ati desfiintat ca fiinta, sunteti tradatori de tara, neam, ati distrus industria, invatamantul. Sa nu dea Dumnezeu cel sfant/Sa vrem noi sange, nu pamant. Dumnezeu sa va judece“, este unul dintre textele scrise pe buletinele de vot anulate.

Alti alegatori au scris: ”Se pare ca in Romania specia dominanta nu mai este omul, ci magarul”, ”Nu am stiut ce trantor sa aleg“, ”Am scapat de un drac si dam de altul. Unde e Vlad Tepes?“, ”Monarhia salveaza Romania“ sau ”Refuz sa fiu complice la inscaunarea unui presedinte care sa ma ia de prost“.

Pe alte buletine de vot alegatorii au desenat cu pixul chenare si au scris nume ale unor domnitori romani, fosti sefi de stat, actori sau personaje de desene animate – Vlad Tepes (acesta fiind cel mai invocat), Regele Mihai, Traian Basescu, Nicolae Ceausescu, Chuck Norris, Bob Marley sau Batman – peste care au pus stampila cu mentiunea ”Votat”.

”Buletinele nu sunt anulate din cauza mesajului. Daca optiunea de vot ar fi evidenta, daca exista stampila doar pe unul dintre candidati nu se anuleaza. Acele mesaje nu ar conta daca stampila exista doar pe unul dintre chenare si nu atinge celalalt chenar al buletinului de vot. Important este sa se vada optiunea de vot a oamenilor. Stiam ca vor fi astfel de mesaje, in fiecare an se regasesc, am avut acces la dosare si nu m-am putut stapani sa nu le citesc. Erau si multe mesaje, dar pe acelea nu le-am fotografiat“, a declarat Marian Grigoras, cel care a postat fotografii ale buletinelor de vot anulate.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos