Bulgaria anunta ca nu-si mai poate proteja granitele si cere AJUTORUL UE! Romania urmeaza!

Bulgaria ar trebui să primească asistenţă financiară din partea Uniunii Europene pentru a gestiona afluxul de refugiaţi şi imigranţi şi pentru a consolida protecţia frontierelor, a declarat preşedintele Rosen Plevneliev într-un interviu pentru secţia bulgară a Deutsche Welle (DW), relatează joi agenţia macedoneană de presă MIA.

„Bulgaria susţine poziţia că toate graniţele externe ale UE cu Turcia trebuie să fie la fel de bine protejate”, a insistat el, reiterând o solicitare a guvernului de la Sofia.

Rosen Plevneliev a afirmat de asemenea că nu există nicio contradicţie între atitudinea umană faţă de refugiaţi şi măsurile pentru garantarea securităţii cetăţenilor.

El a făcut apel la Uniunea Europeană să fie onestă cu imigranţii economici şi să le spună că nu le poate oferi viaţa la care ei visează.

„O admir pe Angela Merkel pentru umanismul ei”, a spus Plevneliev, salutând „politica responsabilă şi bazată pe valori” a cancelarului german, „spre deosebire de cea a multor politicieni din Europa care gândesc şi acţionează pe termen scurt, ghidaţi de un partizanat limitat şi de interese naţionale”.

„Arma noastră este integrarea, nu izolarea. Arma noastră este o societate educată şi tolerantă în care diferenţele sunt respectate şi ne îmbogăţesc”, a mai declarat el, atrăgând atenţia asupra încercărilor statelor europene de a se izola „în comunităţi şi grupuri de interese”, titrează agerpres.ro