Acasă ACTUALITATE Sondajele elucubrante ale consilierului lui Victor Ponta! PSD castiga alegerile in Capitala...

Sondajele elucubrante ale consilierului lui Victor Ponta! PSD castiga alegerile in Capitala iar Ponta este peste Iohannis la incredere!

13

Apropierea campaniei electorale pentru alegerile locale aduce in fata opiniei publice, o data la cateva zile, un nou sondaj de opinie prin care sunt anuntate intentiile de vot ale populatiei chestionate. Putina lume stie insa ca tocmai aceste sondaje reprezinta o modalitate foarte intens folosita pentru a manipula opinia publica prin aruncarea pe piata a unor informatii false.

Cel mai recent exemplu este sondajul efectuat de SOCIOPOL în București care ca 40% dintre respondenți sunt foarte interesați de alegerile locale, în timp ce numai 17% par să nu manifeste interes.

Partea cea mai importanta este ca 37% dintre cei chestionați vor vota cu PSD, iar 30% cu PNL pentru Consiliul General. ALDE e pe locul 3, cu 7 procente. Dacă Traian Băsescu ar candida la primărie, doar 7% l-ar vota, în timp ce Gabriela Firea ar fi preferată de 30% dintre cei chestionați. Totuși, Călin Popescu Tăriceanu și Mircea Diaconu ar strânge cele mai multe voturi dacă ar intra în alegeri din partea unei alianțe PSD – ALDE.

content-image

Daca aici manipularile sunt oarecum subtile, la alte capitole ele frizeaza fantasticul. La capitolul încredere: Mircea Diaconu are 38%, Călin Popescu Tăriceanu are 37%, Victor Ponta are 36%, în timp ce Klaus Iohannis e cotat cu 31%.

Cum interpreteaza Palada sondajul? Evident, in favoarea prietenului Ponta.

”PSD în continuare pe primul loc, indiferent de candidat, deși începe să scadă, pe măsură ce se apropie alegerile și unii din nehotărîții anti-PSD încep să-și cristalizeze opțiunile

– Nu e mare diferență între candidații interni PSD: Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici, Gabriela Vrânceanu Firea. Indiciu de disciplină electorală: votanții PSD acceptă candidatul oferit de partid, e vot preponderent politic

– Călin Popescu Tăriceanu stă cel mai bine dintre toți cinci

– Dacă adversarii PSD vor fi mulți, PSD câștigă fără probleme. Cu cît intră și Băsescu, și Nicușor Dan în alegeri, cu atît votul anti-PSD se fragmentează”, scrie stiripesurse.ro.

Evolutia competitorilor in aceasta campanie electorala este urmarita de casele de sondare a opiniei publice, insa cinstit este sa aratam populatiei si ca o parte dintre ele sunt conduse de sociologi care au avut sau au legaturi cu partidele.

Mirel PaladaRomaniacurata.ro a consultat Registrul Comertului si a dat publicitatii mai multe informatii, printre care si actionariatul firmelor de sondare a opiniei publice.

Centrul de Cercetare Consultanta Sociologica „SOCIOPOL” are un unic actionar, pe sociologul Mirel Palada. Conform jurnalistilor de la Romania Curata, SOCIOPOL a fost creat de Mirel Palada dupa plecarea de la CCSB.
In cea mai recenta declaratie de avere Mirel Palada detine șapte terenuri, ce insumeaza peste 20.000 de metri patrati, si trei locuinte, dintre care doua case.
Declaratia de avere a lui Mirel Palada poate fi consultata aici.
Un sondaj realizat de Mirel Palada in care Victor Ponta iese favorabil este si mai clar cand vedem relatia de prietenie dintre cei doi. Imediat dupa ce a fost dat afara din Guvern de Dacian Ciolos, Palada a sarit in ajutorul lui Ponta pe pagina personala de facebook.

„Ştiaţi că bugetul e fix şi întocmai cel propus de Guvernul Ponta? Ăla criticat cu isterii dezastruoase şi cu indignări apocaliptice? Că e cel mai foarte groaznic şi nasol? Unde e oare Consiliul Fiscal să facă spume la gură că se măresc salariile şi pensiile şi că va fi un dezastru atomic şi îngrozitor? Unde sînt jurnaliştii obiectivi de la Hotnews şi de la ZF şi de la toate publicaţiile cu premiul Nobel în economie, să ne explice de ce o să se ducă ţara asta de rîpă din cauză de buget iresponsabil? Doamne, de unde atîta inconsecvenţă pe aceşti oameni consecvenţi şi principiali. Doamne…”, scria Mirel Palada pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos