23.5 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalBurgan Bank din Kuweit va finaliza preluarea Eurobank Tekfen.Tranzactia se face pentru...

Burgan Bank din Kuweit va finaliza preluarea Eurobank Tekfen.Tranzactia se face pentru 355 milioane dolari

in:

Stiri pe acelasi subiect

Subsidiara din Turcia a grupului bancar elen EFG Eurobank, Eurobank Tekfen, a fost preluata de Burgan Bank pentru suma de 355 milioane dolari. Anuntul a fost facut de institutia financiara din Kuweit, care potrivit site-ului arabianbusiness.com, a primit aprobarea din partea Bancii Centrale pentru a afectua acesta achizitie.

Pentru finalizarea tranzactiei, Burgan Bank aşteaptă însă decizia definitivă de la autorităţile de reglementare din Turcia.

In cadrul acordului convenit, Burgan (divizia de commercial banking a Kuwait Projects Co – KIPCO), va absorbi credite în valoare de aproximativ 280 de milioane de dolari acordate de EFG către subsidiara sa din Turcia. Inca din aprilie, au aparut informatii legate de faptul ca Burgan că va achiziţiona 99,26% din Eurobank Tekfen pentru 355 milioane de dolari.

Vreau sa multumim Bancii Centrale din Kuweit pentru sprijinul acordat si asteptam cu neramdare aprobarile de la institutiile din Turcia. Cu această achiziţie, Burgan Bank va obţine acces la atractiva piaţă bancară din Turcia printr-o franciză consacrată. Prezenţa noastră în Turcia va întări şi va sprijini suplimentar strategia de expansiune regională a Burgan Bank”, a declarat astazi Majed Essa Al Ajeel, preşedintele Burgan Bank.

Eurobank Tekfen, un parteneriat între EFG Eurobank şi compania turcă Tekfen Holding, a fost scoasă la vânzare în luna iulie a anului trecut. Institutia financiara are o reţea de aproximativ 60 de sucursale şi se numără printre primele 20 de bănci din Turcia. Portofoliul său de credite se ridică la 1,5 miliarde de euro.

 

 

Ultimele stiri