19.9 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăStirea zileiDambovitaCarantina in Moreni, dupa ce o vulpe turbata a fost omorata de...

Carantina in Moreni, dupa ce o vulpe turbata a fost omorata de cainii comunitari!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Inspectorii sanitar veterinari au instituit carantina in municipiul Moreni, dupa ce s-a depistat un caz de rabie la o vulpe omorata de o haita de caini comunitari, potrivit agerpres.ro.

Acesta spune ca nu se stie, la acest moment, daca vreo persoana a fost muscata de cainii comunitari care au intrat in contact cu vulpea turbata.

Pe raza de 10 kilometri s-a instituit carantina de protectie, iar pe o raza de 30 de kilometri de supraveghere.

”Vulpea a fost adusa la laborator, iar analizele au aratat ca avea rabie. Colegii mei sunt astazi pe teren, la Moreni, pentru a face ancheta epidemiologica. Dupa descoperirea acestui caz, Directia Sanitar-Veterinara a luat toate masurile legale. Cainii din zona, care prezinta plagi deschise trebuieidentificati si eutanasiati, conform prevederilor legale, pentru ca pot sa fie purtatori ai virusului. Va reamintesc ca virusul rabic poate fi mortal pentru om, iar noi trebuie sa luam toate masurile pentru siguranta oamenilor si a animalelor”, a precizat directorul DSVSA Dambovita, Sandu Tolea.

Vulpea a aparut in zona padurii de la intrarea dinspre judetul Prahova si a fost atacata de o haita de 12 caini comunitari.

Ultimele stiri