Acasă Economie Care este CEL MAI VANDUT PRODUS ROMANESC in magazinele IKEA? Nu te...

Care este CEL MAI VANDUT PRODUS ROMANESC in magazinele IKEA? Nu te astepti la asta!

13

România este una dintre țările importante de furnizare pentru magazinele Ikea din întreaga lume, în ele ajungând peste 150 de produse made in România.

Potrivit datelor fur­nizate de gi­gan­tul sue­dez, IKEA cum­pără mo­bi­lă şi de­co­raţiuni de la circa 20 de pro­du­că­tori locali, va­loa­rea totală a pro­duselor achi­ziţionate în anul financiar sep­tem­brie 2014 – august 2015 fiind de 489 mil. euro, adică puţin peste 3% din tot ce cumpără IKEA la nivel global.

Cu această valoare Ro­mâ­nia s-a po­ziţio­nat pe locul 8 în to­pul celor mai impor­tante ţări furni­zoa­re pentru re­tai­lerul suedez. Ţările afla­te în top trei pentru producţia IKEA sunt China cu 25%, Polonia cu 19% şi Italia cu 8%, anunță zf.ro

„Cel mai de succes produs fabri­cat în România a fost o cană vândută cu 5 euro produsă de Apu­lum din Alba Iulia. Am început aproa­pe de la zero cu familia care a pus bazele Apu­lum, iar în pre­zent compania es­te una din­tre cele mai automatizate şi com­peti­ti­ve la nivel glo­bal.“

O poveste reuşită este şi cola­bo­ra­rea cu pro­du­cătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, deşi a început cu stângul, fiind la un pas de eşec.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos