5.6 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiCare iarna? Vezi cum va fi vremea in luna februarie, in toata...

Care iarna? Vezi cum va fi vremea in luna februarie, in toata tara!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Legatura dintre oboseala si alimentatia din sezonul rece

In sezonul rece, multe persoane sufera de oboseala asociata...

Cand incepe toamna adevarata: Cum va fi vremea în septembrie și octombrie?

Vremea în această toamnă este una plăcută, cu temperaturi...

Util: Casele de pensii au vești importante pentru pensionari în luna iulie

Se întâmplă în luna iulie! Casele de pensii, vești importante...

Au trecut ploile, vine canicula: Meteorologii anunță temperaturi de foc în toată România

Meteorologii anunță că temperaturile sunt în creștere și după...

Vremea va fi, în general, ploioasa, dar cu temperaturi medii ce vor atinge valori de 13-14 grade Celsius la nivelul întregii tari, în timp ce în zonele montane se vor semnala si ninsori, releva prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie /ANM/, valabila pentru intervalul 8 – 21 februarie, publicata luni.

 În Banat, pe parcursul celor doua saptamâni de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori în general peste cele climatologic specifice lunii februarie, astfel ca, în medie, temperaturile maxime vor fi de 9-14 grade, iar cele minime de la 2 la 5 grade Celsius. Valori usor mai coborâte se vor înregistra în perioada 11-12 februarie si posibil în ultima zi a intervalului de referinta, când media regionala a temperaturilor diurne va fi între 6 si 9 grade, iar noaptea acestea vor deveni negative. Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine relativ ridicata în mare parte a intervalului, iar în data de 10 februarie, apoi si în perioada 15-16 februarie, acestea se vor semnala pe spatii extinse si vor fi, în general, moderate cantitativ. Pe fondul regimul termic ridicat, vor predomina ploile, dar trecator, în special în noaptea de 10/11 februarie, pot aparea si precipitatii mixte.
În Crisana, în cea mai mare parte a intervalului de referinta, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice lunii februarie, astfel ca, în medie, temperaturile maxime vor fi de 9 – 13 grade, iar cele minime între 1 grad si 5 grade Celsius. Valori usor mai scazute se vor înregistra în perioada 11-12 februarie si posibil în ultimele zile ale intervalului când media regionala a temperaturilor diurne va fi de 5 – 8 grade, iar noaptea acestea vor deveni negative. Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine relativ ridicata în mare parte a intervalului, iar în data de 10 februarie, apoi si în perioada 15-16 februarie acestea se vor semnala pe spatii extinse si vor fi în general moderate cantitativ. Pe fondul regimul termic ridicat, vor predomina ploile, dar temporar, în special în noaptea de 10/11 februarie si în prima parte a zilei de 11 februarie, vor aparea si precipitatii mixte.

Citeste si:

Ai mirosit LILIACUL? Ce efecte are floarea de liliac asupra organismului!


În Transilvania, pe parcursul celor doua saptamâni de prognoza, regimul termic, cu precadere cel diurn, va fi caracterizat de valori în general peste cele climatologic specifice lunii februarie, urmând a se înregistra, în medie, temperaturi maxime de 6 – 10 grade. În privinta valorilor minime, acestea vor oscila în jurul pragului de înghet în cele mai multe dintre nopti, iar temperaturi sub -5 grade vor fi posibile, în zonele depresionare, la începutul intervalului. În perioada 10 – 11 februarie, dar si în jurul datei de 16 februarie, precipitatiile se vor semnala pe areale extinse si vor fi în general moderate cantitativ, însa probabilitatea pentru precipitatii locale, slabe se va mentine relativ ridicata si în restul zilelor. În noaptea de 10 spre 11 si pe parcursul zilei de 11 februarie vor fi si lapovite sau ninsori, iar în rest vor predomina ploile.

În Maramures, pe parcursul celor doua saptamâni de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori în general peste cele climatologic specifice lunii februarie, astfel ca, în medie, temperaturile maxime vor fi de 7 – 11 grade, iar cele minime de la zero la 4 grade. Valori usor mai coborâte se vor înregistra în perioada 11-12 februarie si posibil si în ultima zi a intervalului de referinta, când media regionala a temperaturilor diurne va fi de 4 – 6 grade, iar noaptea acestea vor deveni negative. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine relativ ridicata în mare parte a intervalului, iar în data de 10 februarie, apoi si în perioada 15-16 februarie, acestea se vor semnala pe spatii extinse si vor fi în general moderate cantitativ. În noaptea de 10 spre 11 februarie si pe parcursul zilei de 11 februarie vor fi mai ales lapovite si ninsori, iar în restul timpului vor predomina ploile.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului de referinta, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice lunii februarie, astfel ca se vor înregistra, în medie regionala, temperaturi maxime de 5 – 10 grade si minime de la 0 la 4 grade. Valori nocturne mai coborâte, în medie sub pragul de înghet, sunt de asteptat la începutul intervalului, dar si în perioada 12 – 13 februarie. În jurul datei de 11 februarie precipitatiile, mixte, vor fi pe areale extinse si în cantitati moderate. Ulterior, se mentine relativ ridicata probabilitatea pentru precipitatii (predominant ploi) în general slabe, cu caracter local si temporar.

La nivelul Dobrogei, pe tot parcursul celor doua saptamâni de prognoza, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice lunii februarie. Astfel, se vor înregistra temperaturi la amiaza între 6 si 11 grade, iar noaptea între 2 si 6 grade, medie regionala. Valori minime usor negative sunt de asteptat la nivel local în primele nopti. În perioada 10-11 februarie, se vor semnala pe arii extinse ploi ce local vor fi mai însemnate cantitativ. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata si în intervalul 13-16 februarie si. posibil. în ultima zi.

În Muntenia, vremea mai calda decât ar fi normal pentru luna februarie va caracteriza toata perioada celor doua saptamâni, astfel ca sunt estimate, mediat pe regiune, temperaturi maxime de 8 – 13 grade si minime, în general, pozitive, de pâna la 5 grade. Valori nocturne usor sub pragul de înghet se vor înregistra în primele nopti, apoi vor fi posibile doar izolat. Ploi frecvente si în general moderate cantitativ se vor semnala în noaptea de 10 spre 11 februarie. Dupa aceasta perioada, probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicata în perioada 13-16 februarie.

În Oltenia, vremea se va mentine mai calda decât în mod obisnuit în luna februarie, pe tot parcursul celor doua saptamâni, fiind estimate temperaturi maxime de 7 – 12 grade, medie regionala. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive, între un grad si 4 grade, valori usor sub pragul de înghet urmând a se înregistra în primele nopti. În jurul datei de 10 februarie, va ploua pe spatii extinse si în cantitati în general moderate. Probabilitatea pentru ploi locale, cu caracter temporar, va fi mai ridicata si în perioada 13 – 17 februarie.

La munte, regimul termic al urmatoarelor doua saptamâni va fi caracterizat de valori în general usor mai ridicate decât cele obisnuite în luna februarie, cu maxime ce se vor încadra între 2 si 6 grade si minime de la -5 la -1 grad Celsius. Temperaturi mai scazute se vor înregistra în perioada 11-12 februarie, când valorile diurne vor fi în general negative, iar cele nocturne vor coborî pâna la o medie de -8 grade. Precipitatiile, la început mixte, apoi doar sub forma de ninsoare vor fi mai consistente în zilele de 10 si 11 februarie, determinând depunerea unui strat nou de zapada. În restul intervalului se mentin conditiile pentru precipitatii cu caracter local si temporar, iar ninsori se vor semnala doar la altitudini mari.

Estimarile meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

AGERPRES

Ultimele stiri