20.2 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăACTUALITATECARNAGIU pe cel mai mare aeroport din Turcia! 38 de morti si...

CARNAGIU pe cel mai mare aeroport din Turcia! 38 de morti si alte peste 150 de VICTIME!

in:

Stiri pe acelasi subiect

În atentatul comis la aeroportul internaţional din Istanbul au murit 38 de persoane şi cel puţin 120 au fost rănite, a informat miercuri dimineaţa televiziunea publică turcă TRT, citată de EFE.  INDICIILE merg spre un atac al Statului Islamic.

Între morţi sunt cinci poliţişti locali şi un cetăţean rus, a adăugat serviciul în engleză al TRT.

Potrivit TRT, au fost trei explozii şi trei terorişti sinucigaşi.

Ministerul turc de Interne a organizat un centru de criză pentru urmărirea situaţiei, s-au anulat toate zborurile iar aeroportul a fost închis până la ora 8.00 (6.00 GMT) a zilei de miercuri.

content-image

Autorităţile au impus un embargo asupra mass-media referitor la imaginile legate de atentat.

Aeroportul Ataturk, vizat de atentatul de marţi seara, este cel mai mare din Turcia şi unul din cele mai tranzitate din lume, anul trecut numărând 61 de milioane de pasageri.

Primele indicii conduc spre gruparea jihadistă Stat Islamic (Dáesh) ca autor al atacului terorist de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, a spus, miercuri dimineaţa, premierul turc, Binali Yildirim, care a relevat că cel puţin 36 de oameni şi-au pierdut viaţa şi multe alte persoane au fost rănite, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Într-o declaraţie făcută chiar la locul tragediei, transmisă în direct de NTV şi citată de EFE, prim-ministrul turc a indicat Dáesh ca responsabil probabil al atentatului, a negat existenţa unor falii de securitate şi a arătat că atacul a fost mai grav pentru că atentatorii au avut arme automate.

Potrivit AFP, Binali Yildirim a explicat că cei trei kamikaze, cărora nu le-a precizat nici identitatea, nici naţionalitatea, au deschis focul asupra pasagerilor cu pistoale-mitralieră înainte de a se arunca în aer.

El a precizat că atacatorii au sosit la bordul unui taxi la aeroport şi a dezminţit zvonul că unul dintre terorişti ar fi scăpat, adăugând însă că sunt investigate toate posibilităţile.

Premierul turc a adăugat că traficul aerian a fost reluat începând de la ora 03.00 locală (00H00 GMT).

Binali Yildirim a mai precizat că dintre victime doar un număr mic au suferit răni grave.

„Există o ameninţare globală şi obiectivul este uciderea de oameni nevinovaţi. Lupta contra terorismului trebuie să fie asumată de toţi”, a spus el. 

„Este semnificativ că acest atac are loc exact când ne normalizăm relaţiile cu vecinii noştri”, a arătat Yildirim, aluzie la acordul cu Israel de restabilire a relaţiilor diplomatice, semnat marţi, şi la tentativele de reconciliere cu Rusia, mai notează EFE.

content-image

Ultimele stiri