17.2 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăEconomieRetailCartel Alfa vrea sa oblige retailerii sa dea liber angajatilor de Sarbatori

Cartel Alfa vrea sa oblige retailerii sa dea liber angajatilor de Sarbatori

in:

Stiri pe acelasi subiect

Încă 4 zile libere pentru bugetari. Urmatoarea mini-vacanță se apropie

În luna august urmează o nouă minivacanță pentru români. Salariații de...

VESTI GROZAVE! Cate zile libere avem de Pasti si 1 mai!

Sunt foarte aproape sărbătorile pascale. La doar două săptămâni...

Una dintre cele mai importante structuri sindicale din Romania, CNS Cartel Alfa, a trimis premierului Victor Ponta o solicitare referitoare la programul de lucru al lanturilor comerciale.

Sindicalistii cer emiterea unei ordonante de urgenta prin care magazinele sa ramana inchise cel putin patru zile pe an, respectiv de Ziua Nationala 1 Decembrie, in prima zi de Craciun, in ziua de 1 ianuarie si in prima zi de Paste.

Real Hypermarket a anuntat oficial ca in prima zi de Craciun din acest an va deschide o parte din magazine. O posibila motivatie a Real Hypermarket este ca in cadrul magazinelor exista si activitati de alimentatie publica, insa in realitate acesta activitate reprezinta un procent de 2% din totalul operatiunilor. Precedentul fiind creat, ne asteptam ca si alte companii multinationale din comert sa decida deschiderea magazinelor in prima zi de Craciun, incalcand prevederile art. 139 din Codul muncii, privind sarbatorile legale”, se arata in intr-un comunicat de presa emis de organizatia sindicala.

Reprezentantii CNS Cartel Alfa sustin ca, dintre cele 12 zile de sarbatoare legala, pana anul trecut doar trei erau respectate de catre Real-Hipermarket Romania si de ceilalti angajatori din comert, respectiv prima zi de Paste, prima zi de Craciun si 1 ianuarie.

 

Ultimele stiri