13 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăEconomieRetailProfi are magazine in 86 de localitati din Romania. Vezi daca a...

Profi are magazine in 86 de localitati din Romania. Vezi daca a investit si in orasul tau

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dispare inca o retea de supermarketuri de cartier! Mega Image inghite Profi.

Piata de retail alimentar din Romania se comprima tot...

Spanac contaminat cu hepatita A vandut in magazinele Profi

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a...

Profi anunta o schimbare majora: Ce se va intampla cu lantul de magazine in Romania?

Lanţul de magazine Profi, controlat de fondul de investiţii...

Primul mare lant de magazine din Romania care a inceput rationalizarea alimentelor de baza

Lantul de magazine Profi a inceput rationalizarea alimentelor de...

Lantul comercial Profi Rom Food a deschis astazi un nou magazin, in Campulung Muscel, urmand ca maine sa inaugureze doua unitati in Bistrita.Prin noile inaugurari, lantul de retail ajunge la un total de 142 de unitati, in 86 de localitati.

De la inceputul lunii, am deschis déjà doua magazine, la Braila si Focsani, iar prin celelalte doua care isi deschid portile saptamana asta, Profi creeaza aproape 100 de noi locuri de munca, la care se vor mai adauga si altele pana la sfarsitul anului,” a declarat Pawel Musial, Directorul general Profi Rom Food.

Magazinul din Campulung Muscel este amplasat la parterul unui bloc de locuinte, pe Str. Gruiului nr.63, intr-un cartier nou si foarte populat. Are o suprafata totala de 537,13 metri patrati si o sala de vanzari de 281,50 metri patrati.Cel din din Bistrita, oras cu aproximativ 80.000 de locuitori, este amplasat pe principala artera, Bulevardul Independentei la nr. 52, tot la parterul unui bloc de locuinte. Suprafata sa totala este de 515 metri patrati, iar sala de vanzari ofera 384 metri patrati pentru expunerea gamei de aproximativ 5.000 de produse adresate celor care merg la cumparaturi la Profi in aceasta zona intens circulata. Investitia pentru deschiderea unui magazin Profi este de cateva sute de mii de euro, aceasta depinzand de starea in care se afla spatiul preluat de retailer şi de zona in care este amplasat.

Fondata in 1979, in Belgia, ca retea de magazine discount si de cartier, afacerea Profi a ajuns in 2006 sa numere 146 de unitati in Belgia, Ungaria si Romania. In anii urmatori, si-a continuat extinderea catre diferite parti din Moldova, Muntenia si Oltenia.Un salt important l-a constituit achizitionarea unei alte retele romanesti de retail cu o foarte buna reputatie, Albinuta, dar pasul cel mai important s-a facut la sfarşitul anului 2009, cand afacerea din Romania, constituita déjà din 67 de magazine, a fost achizitionata integral de Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), fondul de private equity administrat de Enterprise Investors (EI). Aceasta actiune s-a finalizat in martie 2010.

Cu peste 3.000 de salariati la sfarsitul lui 2011, la care se adauga inca cel putin 500 in 2012, Profi este unul dintre marii angajatori din Romania. Cu o cifra de afaceri de 1,04 miliarde de lei in 2011, din care peste 160 de milioane de lei reprezinta vanzarile de marci proprii, Profi Romania vizeaza o crestere a cotei de piata detinuta de acestea din urma. Pe termen mediu, retailerul isi propune sa dubleze ponderea brandurilor sale in cifra de afaceri.

 

 

 

Ultimele stiri