Acasă Divertisment Castigatorii de la Bingo pe Antena 1 spun ca jocul e o...

Castigatorii de la Bingo pe Antena 1 spun ca jocul e o MARE TEAPA! Banii nu se dau!

1563

Mai multi castigatori ai jocului de tip bingo Uniplay, difuzat de Antena 1 si care se promoveaza in prezent cu promisiunea unor premii majore la editia de Paste, se declara „tepuiti”: spun ca, desi au trecut luni de zile, organizatorii nu le-au decontat premiile sau le-au decontat doar partial, anunta Hotnews.ro. Compania care produce jocul – condusa de aceiasi oameni aflati si in spatele vechilor jocuri bingo de la Antena 1, confruntate in mod repetat cu probleme – sustine ca ar fi onorat majoritatea platilor si ca intarzierile la plata, acolo unde exista, au ca motiv „echipa in curs de consolidare”. Antena 1 spune ca nu are nicio responsabilitate, in timp ce CNA, for care esueaza de ani de zile sa lamureasca problemele legate de acest tip de emisiuni-joc de noroc, priveste de pe margine pana la un moment dat, dupa Paste.

  • Uniplay Show este o emisiune difuzata de Antena 1 duminica dupa-amiaza, axata in jurul jocului de tip bingo Uniplay, organizat de compania Monte Calm Play SRL din Bistrita. Emisiunea a inceput de Craciun si a avut deja un istoric zbuciumat: pe fondul audientelor mici, prezentatorul Horia Brenciu a fost schimbat in februarie de Tociu si Palade, iar apoi CNA a blocat spoturile de promovare a emisiunii. Detalii mai jos
  • Monte Calm Play SRL este o companie din Bistrita unde asociat cu o cota de 94,93% este Radu Chifa, potrivit datelor de la Registrul Comertului. Dupa cum a scris Paginademedia.ro, Radu Chifa a fost actionar si in Metropolis Bets, care a organizat emisiunea Superbingo Metropolis, scoasa din grila Antena 1 chiar in urma cu un an. Potrivit sursei citate, Chifa a controlat si firma bistrineana Phoenix Games, care a adus initial, in 2009, emisiunea de bingo la Antena 1. In 2012, postul de televiziune a suspendat emisiunea dupa ce a avut probleme cu ANAF din cauza datoriilor substantiale acumulate. In 2014, problemele cu Fiscul au reaparut.

HotNews.ro a discutat, pe parcursul ultimelor doua saptamani, cu mai multi castigatori Uniplay anuntati in cadrul unor editii de la inceputul anului si care au reclamat ca nu au primit premiile, in pofida promisiunilor organizatorilor. Ei sustin ca au fost pusi pe drumuri degeaba, ca li s-au invocat tot felul de motive pentru a amana plata, ca li s-a propus o esalonare cu plata incepand „de a doua zi”, doar ca a doua zi sa nu mai dea de niciun reprezentant Monte Calm. Unii dintre ei sustin ca au apelat sau intentioneaza sa apeleze la avocati pentru a lamuri situatia.

  • Compania sustine, insa, ca in cele mai multe cazuri premiile au fost onorate. Pozitia Monte Calm, mai jos.

O parte dintre cei cu care a discutat HotNews.ro au fost de acord sa-si dea numele, altii au preferat sa pastreze anonimatul, in speranta ca-si vor capata totusi banii. Unii dintre ei au spus ca, in ultimele zile, au fost contactati de reprezentanti Monte Calm, dar fara niciun rezultat pana in momentul ultimei convorbiri cu HotNews.ro.

Ce spun, intre altele, castigatorii care se declara „tepuiti”:

  • Alexandru Pop din Prahova, castigator in cea de-a patra editie a jocului (ianuarie), a prezentat HotNews.ro un bilet la ordin eliberat in februarie pentru a-si ridica premiul, dar care i-a fost refuzat la banca „din lipsa totala de bani”. Ulterior, organizatorii concursului s-au angajat sa ii plateasca suma castigata (aproape 100.000 de lei), in patru rate, dar a primit la timp doar prima rata, cu intarziere pe a doua. Apoi, nu a mai primit niciun ban pana in momentul ultimei convorbiri cu HotNews.ro, desi in ultimele zile fusese contactat de organizatori intr-o noua incercare de esalonare, cu rate mici, de 10-15.000 de lei.
  • Florin Bohorodita din Timis, castigator la ultima editie din ianuarie, a povestit ca, in februarie, i-au spus in mod repetat ca va primi banii, lucru care nu s-a intamplat pana in momentul ultimei convorbiri cu HotNews.ro, la inceputul acestei saptamani. El a spus ca a fost plimbat in van de la un om la altul, ca a mers, chiar, la Bucuresti pentru a ridica banii, dar s-a deplasat degeaba, spunandu-i-se dupa mai multe ore de asteptare ca plata nu poate fi facuta. „Mi-au dat o foaie ca vor plati, dar de fapt foaia nu e la mine, este intr-un singur exemplar, eu am semnat, dar am doar poza dupa document”, spune el.
  • O alta castigatoare a unei editii din ianuarie, care prefera sa nu ii fie publicat numele, a povestit ca pana in momentul discutiei cu HotNews.ro nu primise niciun ban din suma mare castigata si incerca degeaba sa intre in contact cu Monte Calm, pentru un angajament ferm. Ea a afirmat ca i s-ar fi spus ca intarzierile ar avea drept cauza faptul ca organizatorii „au supraevaluat, au dat prea multi bani de la inceput”. Ea spune ca a fost prima data cand a castigat o suma asa mare si, bazandu-se pe banii din premiu, a facut un imprumut pe care, in situatia de fata, nu-l putea onora.

Ce spune Uniplay

In raspunsurile transmise HotNews.ro de Doris Moldovan, marketing manager Uniplay, compania organizatoare sustine ca a decontat marea majoritate a premiilor, existand intarzieri pentru unele premii „speciale” (n.red.: castigatorii cu care a discutat HotNews.ro au premii mari, de multe zeci de mii de lei). Compania vorbeste, in cazul acestora din urma, de un „plan de esalonare agreat”, desi in mai multe cazuri esalonarea fie nu a fost agreata de castigator, fie nu ar fi fost respectata, conform celor spuse de persoanele contactate de HotNews.ro. Uniplay:

  • „Numarul total de castigatori de pana acum este de 9.380. Dintre care, vorbim de 8.100 castigatori de premii obisnuite care au fost integral decontate si 1280 de premii speciale care au fost deja decontate pentru cel putin 75% din castigatori. Ceilalti castigatori urmand sa isi incaseze premiile conform planului de esalonare agreat, fiind deja programati pentru decontare.”
  • „Exista un sistem de esalonare pentru decontarea premiului fiecarui castigator. In orice sistem de premiere exista o perioada de timp in care se deconteaza castigurile.”

Care sunt motivele intarzierilor, acolo unde exista? „Echipa este in curs de consolidare”, afirma organizatorii:

  • „Dat fiind faptul ca vorbim de un proiect nou, echipa este in curs de consolidare. Nu negam faptul ca este posibil ca unii dintre angajatii nostri sa fi transmis mesajele despre care vorbiti dumneavoastra. Avem un sistem de esalonare al castigurilor astfel incat sa putem creste premiile si sa oferim in fiecare saptamana mai multe sanse. Va putem spune ca prioritatea noastra este intotdeauna castigatorul, cel care ne-a raspuns mereu cu fidelitate.”

Cum isi impart raspunderea Monte Calm Play si Antena 1 pentru emisiunea Uniplay? Si, data fiind natura emisiunii si a neclaritatilor legislative, ce fel de emisiune e, pana la urma? Joc de noroc? Divertisment? Emisiune-concurs? Depinde pe cine intrebi.

Antena Group – care declara ca nu are cunostinta si nici nu a primit sesizari despre castigatori ai jocului bingo difuzat in cadrul emisiunii Uniplay Show care nu si-au incasat premiile – spune ca nu are nicio obligatie si nicio responsabilitate in privinta platii/acordarii premiilor. Postul spune ca „va lua masurile contractuale de care dispune” in cazul in care se va dovedi ca nu au fost respectate obligatiile legale fata de castigatori si fata de autoritatea statului. Potrivit raspunsurilor transmise HotNews.ro de Antena 1:

  • „Organizatorul jocului de noroc este Monte Calm Play SRL, care detine licenta de organizare a jocului de noroc bingo organizat prin intermediul retelelor de televiziune si autorizatie de exploatare a aceluiasi joc, emise de catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Conform legii, cat si conform prevederilor contractuale, intreaga raspundere cu privire la acordarea si plata premiilor,  revine exclusiv organizatorului autorizat al jocului de noroc, respectiv Monte Calm Play SRL. Monte Calm Play SRL poarta intreaga rapsundere pentru organizarea si desfasurarea jocului de noroc de tip bingo televizat.  Monte Calm Play SRL se obliga sa asigure si sa garanteze plata/acordarea premiilor, Antena Tv Group SA neavand nicio obligatie si nicio responsabilitate.”

Emisiunea este descrisa si de Antena, si de Monte Calm drept o emisiune de divertisment ce contine un joc de noroc.

Potrivit televiziunii, este vorba despre o emisiune de divertisment in cadrul careia e difuzat jocul de noroc de tip bingo organizat prin intermediul retelelor de televiziune si care e diferit de jocul de noroc de tip bingo organizat de Monte Calm Play, ce intra sub incidenta legislatiei privind jocurile de noroc.

Citeste mai mult pe Hotnews.ro.

Articolul precedentOlguta Vasilescu despre NOUL IMPOZIT pe gospodarie, introdus de PSD: E ca la americani, acolo se plateste orice!
Articolul următorOrgii cum nu a mai vazut Bucurestiul! Un colaborator al politiei organiza totul!