Cat te costa sa participi alaturi de Dragnea la învestirea lui Trump!?

Cat te costa sa participi alaturi de Dragnea la învestirea lui Trump!?

Seful PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni ca a fost invitat alături de premierul Sorin Grindeanu la ceremonia de învestire a noului președinte al SUA, republicanul Donald Trump. Dragnea a ”uitat” se explice alegatorilor de rand ca nu reprezinta pe nimeni in SUA, ci doar si-a cumparat un bilet la ceremonie, exact ca orice alt cetatean al planetei.

Practic, orice locuitor al planetei își poate cumpăra online bilete la evenimentele în aer liber organizate cu ocazia învestirii lui Trump. Prețul biletelor începe la 395 de dolari și urcă până la 1.798$, după cum vă puteți convinge făcând click AICI. La aceasta se adaugă cheltuielile de transport și de cazare, astfel încât întreaga sumă poate urca până la mii de dolari pentru cele câteva zile de festivități.

Numai că Liviu Dragnea are un pachet special, care îi permite accesul nu doar la evenimentele din aer liber, ci și la ceremonia exclusivistă din seara de 20 ianuarie, la care vor participa Donald Trump și soția sa, Melania.

Pentru a avea onoarea participării la o astfel de festivitate, trebuie să scoți din buzunar de la 100.000 până la 1 milion de dolari. Pachetul de beneficii pus la dispoziție de organizatorii din jurul lui Trump funcționează pe bază de donații variind în intervalul de mai sus.

Invitația arată că Dragnea este așteptat la următoarele evenimente:

  • mic dejun privat
  • Recepția Victoriei
  • Concertul „Make America Great Again” („Redați-i Americii măreția” – sloganul de campanie al lui Trump)
  • cină la lumina lumânării
  • ceremonia jurământului
  • parada inaugurală
  • balul inaugural (acces principal)

Redacția PSnews.ro a găsit pe Internet AICI o serie de oferte pentru cei interesați să ia parte la evenimentele inaugurale descrise mai sus. Comparând lista de evenimente la care este așteptat Dragnea cu ofertele din linkul de mai sus, am descoperit că, pentru a participa la evenimentele exclusiviste menționate, doritorii sunt nevoiți să facă donații mergând de la 100.000 până la 1 milion de dolari. (Puteți descărca documentul și de AICI.)

Întrebarea care se pune este: câți bani își permit bugetarii Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu să cheltuiască pentru o asemenea escapadă de lux?

Cine este cel care a lansat invitația

Deși Liviu Dragnea râvnește să stea la masă cu mai-marii lumii, liderul PSD nu își permite un asemenea pachet și se vede nevoit să stea la mâna apropiaților lui Donald Trump. Mai exact: pachetul despre care v-am vorbit mai sus este disponibil doar pentru cetățenii americani, dar el include un număr mai mare de bilete la fiecare eveniment, iar acestea pot fi oferite oricui.

De exemplu, lui Dragnea i-au fost oferite de către Elliott Broidy (cel al cărui nume apare pe invitație). Potrivit paginii de Wikipedia care îi este dedicată, Broidy activează în calitate de vicepreședinte al „Trump Victory Fund” („Fundația Victoriei lui Trump”), entitate care a sprijinit campania prezidențială a politicianului republican.

Elliott Broidy este descris pe Wikipedia ca filantrop, colector de fonduri pentru Partidul Republican și „capitalist de risc” („venture capitalist”, un termen pentru cei care investesc în fonduri de capital privat – așa-numitele „private equity funds”).Share this post