23.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăACTUALITATEInvitatie de la penal la penal. Cine l-a invitat pe Dragnea la...

Invitatie de la penal la penal. Cine l-a invitat pe Dragnea la învestirea lui Trump!?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, alaturi de premierul Sorin Grindeanu, vor efectua o vizita zilele urmatoare in Statele Unite ale Americii, care va culmina cu ceremonia de investire a lui Donald Trump. Invitatia la eveniment a venit sub semnatura personala, de la unul dintre cei mai controversati oameni din spatele lui Trump, un evreu-american care a recunoscut in urma cu cativa ani, chiar in fata judecatorilor, ca a dat mita de peste un million de dolari unor oameni din sectorul public. Toata deplasarea PSD-ista in SUA este organizata pe filiera Tel-Aviv.

Invitația catre Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu a fost trimisă de Elliott Broidy, vicepreședintele comisiei prezidențiale de inaugurare, și vizează perioada 17-21 ianuarie. Este expus și programul oficial din Washington DC, care culminează cu ceremonia propriu-zisă de învestire, vineri, 20 ianuarie.

Iata cum arata invitatia, prezentata de stiripesurse.ro:

Nu mai este nici un secret ca in campania electorala PSD-ul a primit ajutor masiv din Israel, consultantii lui Liviu Dragnea fiind israelienii Moshe Klughaft si Sefi Shaked. Important de notat si ca prima vizita oficiala pe care Gabriela Firea a facut-o dupa castigarea alegerilor la primarie a fost la Tel-Aviv. Prin urmare, nu ar trebui sa mire pe nimeni ca vizita la ceremonia lui Donald Trump vine tot pe filiera israeliana, Elliott Broidy fiind unul dintre cei mai bogati magnati din Tl-Aviv. Conform ziarului online israelian Haaretz.com Broidy detine compania Markstone Capital Partners, de la sefia careia a fost inlaturat in mai anul trecut pentru ca a mituit mai multi manageri de fonduri mutuale.

De altfel, imediat ce Trump l-a numit in staff-ul sau presa din SUA a sarit ca arsa si a comentat trecutul penal al acestuia. Publicatia americana thewrap.com noteaza ca Elliott Broidy a pledat vinovat, in 2009, la acuzatiile de acordare de mita.

”Broidy a acordat cadouri ilegale in valoare de peste un milion de dolari  unor oficiali ai statului in vederea obtinerii unor foloase necuvenite. Broiidy a scapat de puscarie denuntand chiar pe oamenii pe care ii mituise pentru ca fondul public de investitii al New York-ului sa sa sprijine financiar compania proprie Markstone Capital Partners, din Tel-Aviv”, scrie presa din SUA.

Pentru a scapa de puscarie el a plitit o cautiune de 48 de milioane de dolari.

Printre declaratiile date in fata procurorilor de omul care il invita acum pe Dragnea la Washington se numara aceea ca ar platit excursii de lux ale unor oficiali americani la Ierusalim, pretul unei astfel de vizite ridicandu-se la 75.000 de dolari.

Conform New York Times, mita si-a facut efectul, statul New York investind in 2009 aproape 250 de milioane de dolari in Markstone Capital Partners. Prin urmare, nu-i de mirare ca Broidy s-a ocupat de finantarea campaniei electorale a lui Donald Trump, iar acum acesta il rasplateste cu o functie importanta in staff-ul sau pentru urmatorii patru ani.

Incepand de maine, premierul Romaniei si liderul celui mai votat partid participa in SUA la evenimentele organizate de unul dintre cei mai controversati oameni din spatele lui Trump, cu legaturi stranse in acelasi mediu de unde au venit strategii de campanie ai PSD-ului. Cine e papusa si cine sunt papusarii?

Ultimele stiri