Acasă Angajari Cauti job? Vezi cum se intocmeste corect o scrisoare de intentie

Cauti job? Vezi cum se intocmeste corect o scrisoare de intentie

76

Atunci cand vrei sa te angajezi, dosarul tau trebuie sa contina, alaturi de  un CV bine structurat si recomandari, o scrisoare de intentie prin care sa te prezinti si sa-ti manifesti motivul care te-a determinat sa aplici pentru jobul respectiv.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta in realizarea corecta a scrisorii de intentie. In primul rand, evita frazele care incep cu “eu”. Folosirea repetata a sintagmei “eu”, scrisul incoerent, plictisitor, sunt motive care scad sansele de atingere a obiectivului documentului. Este important ca paragrafele sa se limiteze la 4-5 fraze, care nu trebuie sa fie mai mari de doua randuri. Prima propozitie a paragrafului are rolul de a introduce subiectul care va fi dezvoltat in restul paragrafului.

Scrisoarea de intentie trebuie sa fie scurta si intr-o forma de adresare directa. Poate contine unele elemente care nu sunt incluse in biografie:

♦ motivele cautarii noului loc de munca

♦ date asupra salariului tau actual (nu cel pe care il doresti).

Scrisoarea de intentie trebuie adresata unei anumite persoane, cum ar fi „In atentia D-lui/D-nei’…… sau  Stimate(a) Domn/(Doamna):

♦  pentru a afla cui trebuie sa o adresezi poti sa te informezi telefonic;

♦ daca nu ai reusit sa afli numele persoanei de contact, trimite scrisoarea de prezentare si CV-ul serviciului  de resurse umane al societatii sau institutiei pe care o ai in vedere ca posibil angajator.

Model de scrisoare de intentie:

Nume/Prenume  Candidat
Adresa………..
Data……………

 In atentia departamentului Resurse Umane

 Stimata/te) Doamna/Domn

   Va prezint candidatura mea pentru postul de care am luat la cunostinta cu interes prin intermediul anuntului publicat ………… . Pe parcursul intregii mele activitati profesionale (conform CV anexat) am avut ocazia sa imi valorific cu succes calitatile (functia si domeniul in care ati muncit ) de decizie si actiune.  

   Am dezvoltat activitatea de organizare de evenimente si m-am ocupat, in acelasi timp, de prezentarea companiei atat in fata unui public larg, cat si in fata divesilor clienti. Consider ca satisfactia clientului este cel mai important lucru al unei afaceri si am reusit sa impun echipei mele aceasta orientare. Am in subordine o echipa pe care am reorganizat-o si am instruit-o. Conceperea si administrarea bugetului proiectului au reprezentat doua dintre responsabilitatile mele, avand ca principal scop gestionarea eficienta a resurselor financiare si controlul costurilor.  

   Doresc sa pun un accent deosebit pe importanta pe care o acord muncii mele si pe scopul declarat de a obtine rezultate masurabile. Capacitatea de a gasi solutii si de a ma adapta diverselor situatii de munca, precum si importanta acordata oferirii unor servicii de calitate reprezinta atuuri suplimentare ale pregatirii mele profesionale. Mentionez foarte buna cunoastere a limbii ……………… si faptul ca am absolvit o facultate cu specialitatea ……………………………… iar in prezent urmez cursurile de master ………………………… .

   Va multumesc pentru timpul si interesul acordat candidaturii mele si sunt convins ca in cadrul unui interviu va puteti convinge de calitatile profesionale mentionate mai sus.

Cudeosebitaconsideratie,
Prenume Nume.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos