Acasă Divertisment Moise Guran ramane fara JOB! ”In acest moment nu mai exista contract!”

Moise Guran ramane fara JOB! ”In acest moment nu mai exista contract!”

81

Cunoscutul jurnalist de business a postat pe blog un mesaj prin care anunta ca a intrerupt relatiile cu TVR si critica dur conducerea institutiei.

„În primul rând precizez faptul că am suspendat unilateral negocierile privind semnarea unui nou contract între Biziday și TVR. Voi merge foarte departe azi cu dezvăluirile, voi dezvălui totul despre această colaborare, cifre, tot, absolut tot, căci acest contract, pe care încă nu ați catadicsit să îl citiți, reprezintă un model de parteneriat public-privat ce putea fi aplicat cu succes și altor producții sau coproducții ale TVR. Cum în acest moment nu mai există un contract între Biziday și TVR, nimic nu mă împiedică să fac publice principalele sale prevederi”, spune Guran.


Citeste si:

Cum comenteaza Moise Guran criza din Grecia: Tsipras e un idiot!

Reactie FOARTE DURA a lui Moise Guran!


Jurnalistul prezintă condițiile impuse de TVR pentru realizarea unui nou sezon al emisiunii. Printre acestea: schimbarea orei de difuzare și evitarea criticlor la adresa conducerii instituției. „TVR solicită realizatorului emisiunii Biziday să se abțină pe viitor de la criticarea politicii manageriale sau editoriale a conducerii TVR. Biziday arată că un astfel de punct de vedere nu poate fi acceptat și, cu atât mai puțin, nu poate fi negociat. De altfel contractul a avut permanent o clauză privind interdicția de a denigra TVR (dar nu de a critica politica conducerii TVR) precum și o clauză de întrerupere a contractului, fără penalități”, spune Guran.

Jurnalistul îl critică dur pe Stelian Tănase și aseamănă situația TVR cu cea a Greciei.

„TVR este în acest moment pentru România fix cum este Grecia pentru Europa. Tentativa dvs de a comenta pe blogul personal situația Greciei este în definitiv amuzantă, mai ales că, după referendumul din Grecia scriați că “Totul se poate prăbuși în jur ca Tsipras să rămînă în picioare.”  La fel ca Tsipras, dvs țipați că TVR-ului ar trebui să i se șteargă datoriile, dar, de fapt, la fel ca Grecia, TVR nu avea probleme cu datoriile vechi ci cu faptul că nu poate supraviețui fără datorii noi. Cum este posibil ca o societate cu venituri de 123 de milioane de euro în 2014 să nu poată plăti 4 milioane de euro ca să-și securizeze transmisia Campionatului European de Fotbal din 2016, sau, și mai grav, să nu poată plăti 1,5 milioane de euro, eșalonarea către Fisc? Pierderea acelei eșalonări a și dus la blocare conturilor de azi. Un manager ar fi făcut rost de acești bani, domnule Tănase, un politruc, ca Tsipras, sau ca dvs, n-ar fi făcut decât să lărgească și mai mult gaura neagră a datoriilor. Cum este posibil ca la venituri de 123 de milioane de euro să mărești datoriile cu încă 18 milioane de euro? Cum mai poți susține după asta că, dacă ți s-ar șterge datoriile, TVR ar fi în regulă? Dar, ca jurnalist onest, cum poți susține măcar faptul că TVR merită ștergerea datoriilor?”, scrie Moise Guran.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos