Acasă Politica CCR isi pastreaza toate competentele

CCR isi pastreaza toate competentele

39

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ieri ca legea care aproba ordonanta de urgenta referitoare la restrangerea competentelor CCR in privinta hotararilor Parlamentului este neconstitutionala. Judecatorii Curtii au analizat, în sedinta de miercuri, sesizarea de neconstitutionalitate a Legii pentru aprobarea OUG 38/2012 pentru modificarea si completarea Legii 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, formulata de parlamentarii PDL.

 

”Cu unanimitate de voturi, Curtea Constitutionala a admis sesizarea si a constatat ca Legea pentru aprobarea OUG 38/2012 pentru modificarea Legii 47/1992 privind organizarea si functionarea CCR este neconstitutionala. Argumentatia retinuta în motivarea solutiei pronuntate de plenul CCR va fi prezentata în cuprinsul deciziei, care se publica în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru”, se arata într-un comunicat al CCR transmis miercuri Agerpres.

 

Potrivit unor surse judiciare, în urma deciziei de miercuri, Curtea se va putea pronunta pe hotararile Parlamentului cu caracter normativ, dar si pe cele cu caracter individual daca afecteaza valori si principii constitutionale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos