Acasă ACTUALITATE Ce face guvernul pentru a sprijini produsele romanesti pe rafturile supermarketurilor

Ce face guvernul pentru a sprijini produsele romanesti pe rafturile supermarketurilor

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Palatul Victoria cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România. Principala temă de discuție a privit nevoia de a promova mai mult produsele românești în lanțurile comerciale și identificarea unor soluții de creștere a competitivități producătorilor români și dezvoltării durabile, în condiții de siguranță alimentară.

”Le-am spus reprezentanților comerțului cu amănuntul că este nevoie de mai multe depozite pentru conservarea mărfurilor românești, pentru a se asigura aprovizionarea cu produse locale și în afara sezonului lor. Vom sprijini fermierii și procesatorii autohtoni, pentru a crește calitatea produselor fabricate în România și pentru a asigura companiilor românești din domeniu mai multă plus-valoare.

Următoarea întâlnire pe această temă va fi una tripartită, între Guvern, reprezentanții retailerilor și cei ai producătorilor. În acest format, vom conveni o strategie pentru valorificarea eficientă a produselor agricole locale și a celor fabricate de industria alimentară autohtonă.” a declarat Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUn barbat din Alba si-a omorat copilul apoi s-a sinucis! Politistii au stat 4 ore in fata usii pana sa intervina
Articolul următorCaz socant in Romania: Fetiță de 4 ani, ținută ostatică în beci de propriul tată, care o ameninta cu toporul!