Acasă Sanatate Ce risti daca ai stat prea mult in soare!

Ce risti daca ai stat prea mult in soare!

35

Exista cazuri, si nu putine, cand de la prea mult stat in soare nu te alegi doar cu o arsura a pielii ci si cu o vizita la urgente.

Soarele poate deveni un adevărat inamic pentru sănătate dacă nu se respectă recomandările medicilor. Astfel, expunerea trebuie să se facă gradat, începându-se cu jumătate de oră, fără a se depăşi trei ore în cursul unei zile, evitându-se intervalul orar 11.00 – 16.00. În plus, sunt foarte importante protejarea pielii cu creme cu factor de protecţie solară şi se vor consuma până la trei litri de apă plată pe zi (vara se pierd mai multe lichide prin transpiraţie).

Copiii cu vârsta până la doi ani nu trebuie ţinuţi la plajă, avertizează medicii. În cazul lor, un sfert de oră zilnic de baie de soare este suficient pentru a obţine cantitatea necesară de vitamina D.

Arsurile solare se produc mai uşor la persoanele cu pielea foarte albă, cu păr blond sau roşcat. Cele mai frecvente sunt arsurile de gradul I, care se manifestă prin piele înroşită. Arsurile solare de gradul II sunt însoţite şi de băşicuţe cu lichid incolor, cele mai grave fiind cele de gradul III, deoarece este atins şi ţesutul subcutanat (muşchi).

Sursa: CLICK SANATATE

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentE simplu! Construieste-ti singur un VIDEOPROIECTOR pentru telefon, cu ce gasesti prin casa!
Articolul următorCum a profetit parintele Arsenie Boca MOARTEA lui Ceausescu si a desenat-o apoi intr-o fresca!