29.6 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăSocialCe se va intampla dupa alegeri la Antena 3 si la Romania...

Ce se va intampla dupa alegeri la Antena 3 si la Romania TV dupa MANIPULARE din ziua votului?!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dupa alegerile prezidentiale, Valentin Jucan, membru CNA, a scris pe contul sau de Facebook ca televiziunile Antena 3 si Romania TV au manipulat votul. 

badea-gadea

„Am asistat astazi (duminica, 16 noiembrie – n.red.) la cea mai mare manipulare si fraudare a votului, de catre unele posturi de televiziune. Antena 3 si RomaniaTV, doua televiziuni licentiate in Romania, si-au aratat capacitatea de dezinformare si manipulare, indeplinindu-si, astfel, tinta existentei lor. Au fost difuzate informatii mincinoase, filmari regizate cu camera ascunsa, reportaje mincinoase de la sectiile de vot, din strainatate, declaratii ale politicienilor cu unic mesaj de sustinere a unui anumit candidat, acuzatii neprobate, privind fraudarea votului din diaspora, atacuri la persoana, interventii ale moderatorilor, care indeamna la vot, in favoarea unui candidat, instigari la ura pe criterii etnice”, a scris Jucan, potrivit Paginademedia. ro.

El considera ca ce s-a intamplat la cele doua canale de televiziune este „fara precedent (…) normele legale fiind incalcate sever, aproape in fiecare minut de emisie, moralitatea publica fiind si ea batjocorita”.

„Servilismul politic nu are ce cauta intr-o presa libera a unui stat democratic”. El a adaugat ca „aceste posturi nu mai reprezinta de mult timp jurnalismul liber, declaratiile lor de credinta, formulate la momentul solicitarii licentei audiovizuale, fiind transformate in simple lozinci”, potrivit lui Jucan.

Ca raspuns la aceste afirmatii, Monica Gubernat, un alt membru CNA, l-a somat pe Valentin Jucan sa inceteze cu „ipocrizia si cu vanarea radiodifuzorilor pe criterii politice”. „Consider comportamentul dumneavoastra inadmisibil in raport cu misiunea publica pe care o aveti in calitate de membru al Consiliului National al Audiovizualului. Doleantele dumneavoastra publice imi arata ca nu cunoasteti legea sau doriti aplicarea ei in mod discretionar”, a scris Gubernat intr-o scrisoare publica.

Sursa: Adevarul

Ultimele stiri