Acasă International Cea mai bogata femeie din China a saracit la divort. Vezi cine...

Cea mai bogata femeie din China a saracit la divort. Vezi cine i-a luat locul

80

Cea mai bogata femeie din China a pierdut de ieri acest titlu. Divortul a lasat-o pe Wu Yajun fara o mare parte din avere, ea fiind obligata sa transfere o participatie de aproape 40% din actiunile companiei sale de investitii imobiliare Longfor Properties Co. catre fostul sot.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, in urma acestei tranzactii, participatia detinuta de Wu Yajun la compania Longfor a scazut pana la 43% de la 72%, iar avutia sa s-a micsorat pana la 4,2 miliarde de dolari de la 7,3 miliarde de dolari.

Wu Yajun este directorul executiv al developerului imobiliar Longfor Properties, companie listata pe bursa din Hong Kong din 2009. Cariera si-a inceput-o ca inginer, la fabrica Qianwei Meter unde a lucrat patru ani iar urmatorii cinci ani si i-a petrecut la agentia de presa China Shirong. La putin timp, a inceput afacerile imobiliare in orasul natal, Chongqing, iar, in prezent, are proprietati in zece orase.

Locul ei in topul miliardarilor din China a fost luat de Yang Huiyan , cu o avere de cinci miliarde de dolari. In ciuda varstei tinere ( 31 de ani) Yang este actionarul majoritar al Country Garden Holdings, un dezvoltator imobiliar din provincia Guangdong, China. Ea a absolvit Univesitatea de Stat din Ohio in 2003.

Cel mai bogat chinez este Zong Qinghou, preşedintele Hangzhou Wahaha Group Co., cu o avere de 19 miliarde de dolari care îi permite sa ocupe locul 35 în topul celor mai bogati oameni din lume.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos