Acasă Cultura Cea mai mare greseala pe care toti crestinii o fac in Postul...

Cea mai mare greseala pe care toti crestinii o fac in Postul Sfintei Marii!

31

Creştinii ortodocşi se află, de pe 31 iulie şi pînă în 15 august, în Postul Adormirii Maicii Domnului. Acesta este considerat un post dur, cu toate că este unul relativ scurt. Trebuie să aveţi grijă însă! Iată greaşelile pe care le fac toţi cei care ţin post.

 Trebuie să ştiţi că postul nu este o cură de slăbire; din contră, se poate întâmpla exact pe dos, mai ales în cazul celor care consumă în exces paste făinoase, scrie realitatea.net.

Nu trebuie insistat pe produsele care arată ca și cele de dulce; postul trebuie să caute simplitatea alimentului de bază (mănânci ca să trăiești).


Citeste si:


Nu putem vorbi de post în cazul alcoolului sau tutunului, sau al oricărui fel de exces

Postul de o zi nu durează până la apusul soarelui sau până la miezul nopții, ci de dimineața până a doua zi dimineața; se evită astfel riscul de a adormi sătul ca să te mai poți odihni.

Postul Adormirii Maicii Domnului mai este cunoscut în popor şi ca Postul Sfintei Mării sau Sântămăriei. Acest post îi pregăteşte pe creştini pentru cele două mari praznice din august: Schimbarea la Faţă şi Adormirea Maicii Domnului.
Biserica recomandă ca, în această perioadă de post, să fie citită zilnic rugăciunea „Paraclisul Maicii Domnului”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos