Acasă ACTUALITATE Cel mai BOGAT roman merge la INCHISOARE!

Cel mai BOGAT roman merge la INCHISOARE!

Ioan Niculae, cel mai bogat roman, a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare.

niculaeOmul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat joi la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul „Mita la PSD”, in care fostul lider PSD-ist Gheorghe Bunea Stanciu a fost condamnat la trei ani de inchisoare, anunta Realitatea TV.

Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac pedepse de cate doi ani cu sporuri de sase luni, astfel ca va executa fiecare o pedeapsa de doi ani si jumatate de inchisoare.

Instanta a mai decis confiscarea sumei de 641.000 de lei de la Ioan Niculae, potrivit agentiei Mediafax.

Potrivit topului Forbes 2015, Ioan Niculae, proprietarul InterAgro, este cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari.

In acest dosar, in prima instanta, Judecatoria Sectorului 1 a decis, in 20 noiembrie 2013, achitarea omului de afaceri Ioan Niculae, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Gheorghe Bunea, Viorel Barac si Gheorghe Teodorescu.

Fostul lider PSD Braila a fost acuzat de DNA ca s-a folosit de functia pe care o detine in partid pentru „a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite”, in campania electorala din 2009, cand Mircea Geoana a candidat la presedintia Romaniei.

Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a sustine campania electorala a lui Mircea Geoana. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost platiti prin casa de sondaje INSOMAR, detinuta de Sorin Ovidiu Vintu.

In schimbul banilor, potrivit procurorilor, omul de afaceri ar fi urmat sa aiba un cuvant de spus la numirea unor persoane in functii importante din Guvern. Scopul ar fi fost ca persoanele ce ar fi urmat sa fie numite in functiile importante sa ii sustina interesele si anume sa acorde avantaje companiilor sale si sa le vanda gaz la un pret mult mai ieftin.

Sursa: Hotnews

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentRusia ameninta Romania! Veti suporta „consecintele” suplimentarii efectivelor NATO
Articolul următorPeste 70 de student MASACRATI la cursuri!