temperatureCel mai friguros loc de pe Pamant, cunoscut sub numele de „Polul frigului”, este Oymyakon din Rusia, unde s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura din lume, de minus 71,2 grade Celsius.

Populatia satului este de 500 de locuitori, iar temperatura medie din luna ianuarie este de -50 grade Celsius, potrivit Daily Mail.

Satul a fost, in anii ’20 – ’30, un loc de escala pentru pastorii de reni, care isi adapau animalele la izvorul termal din sat.

Aici nu creste nimic, iar oamenii mananca doar carne de ren si de cal. Exista un singur magazin pentru necesitatile locuitorilor, care sunt crescatori de reni, vanatori si pescari in gheata.

Medicii spun ca motivul pentru care localnicii nu sufera de malnutritie se datoreaza faptului ca laptele animalelor contine o cantitate impresionanta de micronutrienti. Localnicii sunt caliti de vreme si, spre deosebire de alte tari, in cazul in care se produce o furtuna de zapada sau ninge in cantitati considerabile, scoala din Oymyakon isi suspenda cursurile, dar numai daca temperaturile scad sub minus 52 grade Celsius.

Satul este situat la o altitudine de 750 de metri deasupra nivelului marii, ceea ce inseamna ca durata unei zile variaza de la 3 ore, in decembrie, la 21 de ore in timpul verii.

Transparenta face diferenta