Acasă ACTUALITATE Cel mai vanjos luptator IMPOTRIVA Justitiei, PSD-istul Serban Nicolae, a fost dat...

Cel mai vanjos luptator IMPOTRIVA Justitiei, PSD-istul Serban Nicolae, a fost dat afara din apartament si obligat sa plateasca 25.000 de euro statului!

85

Singurul PSD-ist care a iesit public si a declarat ca OUG 13 nu trebuia abrogata si ca lupta impotriva coruptiei este plina de abuzuri a avut de-a face cu justitia in mai multe randuri, si nu s-a terminat bine pentru el. In martie 2016, spre exemplu, Nicolae era dat afara dintr-un apartament de lux din Bucuresti si pus sa plateasca despagubiri statului.

Decizia tribunalului vine după ce, în septembrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti a decis rejudecarea cazului, anunta, la vremea respectiva, digi24.ro.

Iniţial, în 2011, Judecătoria Sectorului 2 a decis evacuarea din apartamentul de pe strada Mihai Eminescu din Capitală a lui Şerban Nicolae şi l-au obligat să plătească 111.949 de euro. Hotărârea a fost atacată la tribunal de parlamentar.

În 2013, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis să reducă pretenţiile RA-APPS, obligându-l pe senator să plătească 45.000 de lei, contravaloarea chiriei pentru aproape doi ani. Nemulţumit şi de acest rezultat, politicianul a atacat decizia la Curtea de Apel, instanţă care a decis rejudecarea cauzei.

Întors la tribunal, dosarul a fost rejudecat şi, după un an şi jumătate, instanţa a decis, definitiv, evacuarea lui Nicolae şi obligarea acestuia la plata a 25.000 de euro.

Consilier al lui Ion Iliescu între 2001 şi 2004, Nicolae a primit un apartament din partea RA-APPS pe motiv că lucra pentru Administraţia Prezidenţială. După ce a pierdut postul şi nu a mai fost ales în Parlament, Nicolae nu a eliberat locuinţa, deşi nu mai avea dreptul legal să locuiască acolo.

În 2010 a fost dat în judecată de regie deoarece a refuzat să plătească chiria, majorată de RA-APPS la aproape 4.000 de euro. Până la majorarea chiriilor, pentru apartamentul în suprafaţă de 154 de metri pătraţi, Nicolae plătea o chirie de 400 de lei pe lună.

În februarie 2013, cabinetul Ponta dădea publicităţii o listă a chiriaşilor-persoane fizice cu datorii către RA-APPS. Conform acestei liste, în acel moment Şerban Nicolae datora regiei de stat 460.020 de lei.

Şerban Nicolae a refuzat să părăsească apartamentul de pe strada Mihai Eminescu, deşi, potrivit ultimei declaraţii de avere, are o casă de 381 de metri pătraţi în Voluntari, Ilfov. Acesta mai deţine două terenuri în Tunari şi Voluntari, bijuterii de 25.000 de euro şi a dat împrumuturi de 260.000 de lei propriilor firme şi de 13.500 de lei unei persoane fizice. Conform aceluiaşi document, Nicolae este dator cu 245.000 de euro la două persoane fizice, bani pe care trebuie să-i restituie până în 2022.

Anul trecut, Nicolae a câştigat 58.000 de lei din indemnizaţia de senator şi 50.000 de lei ca onorarii avocaţiale şi din insolvenţă.

În 2013, senatorul se regăsea pe lista de la Senat a parlamentarilor care au solicitat bani pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, în cuantum de 101,5 lei pe noapte.

Până la ora difuzării acestei ştiri, Nicolae nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere faţă de decizia instanţei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO – Protestul IMPOTRIVA Guvernului si a PSD a ajuns pe covorul rosu de la Londra, la Premiile BAFTA!
Articolul următorSunt bani pentru pensiile speciale ale parlamentarilor dar nu sunt pentru marii sportivi!