8.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăSocialSanatateCele mai comune dureri umane explicate pe intelesul tuturor! Vezi ce organe...

Cele mai comune dureri umane explicate pe intelesul tuturor! Vezi ce organe ar putea fi afectate, in functie de unde te doare!

in:

Stiri pe acelasi subiect

De ce nu e bine sa stai la umbra unui nuc?

In timp ce nucile sunt delicioase si hranitoare, exista...

Harta viperelor din Romania: Unde risti sa dai peste serpi veninosi in tara noastra

Numeroasele relatări din ultima vreme privind apariții ale șerpiilor...

Cat de des ti se intampla sa ai o durere la spate, sau piept, si sa o treci cu vederea in speranta ca se va duce de la sine? De cate ori nu auzi pe cineva ca se plange de aceeasi durere de mult timp? Fiecare durere este un smenal al organismului nostru ca ceva nu este in regula. Vezi mai jos cele mai comune dureri si legatura lor interna.

Dureri de cap/migrene severe

Pot semnala: Un anevrism, umflarea pereţilor vaselor sanguine

Durerile de cap acute necesită un control medical imediat, spre deosebire de cele care cedează uşor cu analgezice. Ai două opţiuni: ori suni la 112, ori apelezi la cineva să te ducă de urgenţă la spital. Anevrismele pot provoca leziuni cerebrale în decurs de numai câteva minute şi pot fi letale.

Cum poţi face distincţia între un anevrism şi o dmigrena? Migrenele sunt asociate cu sensibilitate la lumina şi zgomot, progresează treptat şi induc stări de greaţă şi vărsături.

Primul pas este să te supui unui control tomografic, pentru a descoperi eventuale urme de hemoragii cerebrale. Dacă se constată astfel de leziuni, atunci va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală imediată pentru a stabiliza vasele de sânge afectate.

Nu trebuie să iei aspirina, deoarece poate agrava hemoragiile.

Dureri înţepătoare între omoplaţi

Pot semnala: Atac de cord sau artrită

Această afecţiune este însoţită de dificultăţi de respiraţie, greaţă şi dureri de maxilar, şi este mai frecvenţa la femei. Durerea care se instalează în urmă atacului de cord este ascuţită şi bruscă, diferită de durerile musculare, care sunt mai degrabă surde. Apelează imediat serviciul de ambulanţă, pentru a ţi se acordă primul ajutor. Nu încerca să mergi la spital de unul singur.

Dureri în zona mediană a spatelui însoţite de febra

Pot semnala: Infecţii renale

Această durere trebuie luată în serios, mai ales în cazul în care este însoţită de febra şi greaţă. Femeile sunt mult mai predispuse la această afecţiune decât bărbaţii. Infecţiile renale survin în urmă răspândirii bacteriilor de la nivelul tractului urinar în rinichi, provocând infecţii severe. De obicei debutează cu simptome specifice infecţiilor urinare şi dureri la urinare. Dacă sunt ignorate, problemele pot degenera în leziuni renale, astfel încât este foarte important să te adresezi de urgenţă unui medic specialist pentru efectuarea de analize. Pasul următor constă într-un tratament antibiotic adecvat.


 

Citeste si:

Super truc: Inveleste spatele in folie de aluminiu si scapa de dureri!

Patru dureri care iti arata ca AI CANCER!


Dureri surde care radiază către segmentul drept al abdomenului inferior

Pot semnala: Apendicită

La instalarea acestor dureri trebuie să te prezinţi urgent la medic. De regulă, durerile se extind de la nivelul abdomenului mijlociu către partea dreapta şi se acutizează în decurs de cel mult 24 de ore. Poate fi necesară o intervenţie chirurgicală. Ruperea apendicelui infectat duce la septicemie, adică răspândirea în tot corpul a bacteriilor infecţioase.

Ultimele stiri