Acasă Sanatate Cele mai eficiente remedii naturale pentru astenia de toamna!

Cele mai eficiente remedii naturale pentru astenia de toamna!

Nu ti se intampla ca in perioada aceasta sa te simti fara de vlaga si lipsit de chef? De vină poate fi astenia de toamnă, ce aduce mai multe modificări la nivelul organismului.

Trecerea de la temperaturile calde la unele mai scăzute, cantitatea mai mică de lumină şi alimentaţia dezechilibrată sunt doar câţiva dintre factorii care pot da peste cap ritmul biologic cotidian. Spre deosebire de bărbaţi, femeile sunt mai predispuse asteniei de toamnă, mai ales mamele. Astfel, starea de oboseală, epuizarea fizică şi psihică şi chiar stările de depresie pot apărea frecvent pe parcursul toamnei. Înainte de a apela suplimentele din farmacie, încearcă leacurile din cămara bunicii, scrie observator.tv.

Cătuşnica, ajutor în caz de astenie Una dintre plantele care te pot ajuta în cazul asteniei de toamnă este şi cătuşnica. Prepară o tinctură din cătuşnica, adăugând 20 de g de plantă în 100 de ml de alcool de 70 de grade, după care laşi la macerat amestecul timp de 8 zile. Ulterior poţi lua 20-25 de picături de trei ori pe zi.


Citeste si:

Ai picioarele umflate de la CANICULA? Scapa de problema in doua minute!

TEST Alege o imagine si afla ce fel de toamna o sa ai!


Rozmarinul, tonic puternic Şi preparatele obţinute din rozmarin sunt recunoscute pentru efectele benefice asupra asteniei. Poţi prepara tinctura de rozmarin amestecând 10-15 linguri de rozmarin, un pahar de apă şi un pahar de alcool rafinat.

Troscotul, remediu mineralizant, cunoscută în medicina populară şi sub numele de troscovă sau hericică, produsele obţinute din troscot aduc beneficii în cazul stările de epuizare fizică şi psihică, datorită proprietăţilor tonice şi hipotensive. Prepară o infuzie din două linguri de plantă uscată, la o cană cu apă fierbinte. După ce laşi la infuzat timp de 10 minute, poţi bea câte două căni de infuzie pe zi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMesaj de ultima ora al SRI pentru toti romanii cu cont de Facebook!
Articolul următorScapam de DATORII! Ministrul finantelor: In cateva saptamani adoptam AMNISTIA FISCALA pentru persoane fizice si juridice!