19.9 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăSocialAngajariCea mai buna veste pentru o categorie de romani! ”Tot personalul va...

Cea mai buna veste pentru o categorie de romani! ”Tot personalul va avea salarii marite cu 15 la suta!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Incepand cu data de 1 decembrie, in urma negocierilor purtate, luni, de liderii sindicali cu reprezentantii Guvernului, profesorii se vor bucura de o majorare salariala de 15%. Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, intr-o conferinta de presa de la Palatul Victoria.

 „Tot personalul din invatamant va beneficia de o crestere salariala de 15% de la 1 decembrie, pe langa cele primite in acest an, astfel ca pe 2015 majorarile din acest sector ajung in medie la 26,7%„, a punctat oficialul.

El a precizat ca efortul bugetar ajunge la 1,7 miliarde de lei, iar masura vizeaza 304.000 de persoane. Cresterea salariilor profesorilor va fi consemnata printr-o ordonanta de urgenta ce va fi data in aceasta luna. Cimpeanu a subliniat ca prima leafa marita va fi primita la 1 ianuarie 2016.

Liderii sindicali au mentionat ca salariul brut al unui profesor debutant va creste de la 1.380 de lei la 1.580 de lei, in timp ce maximul din sistem va fi de 3.500 de lei.


Citeste si:


„Guvernul a demonstrat ca afirmatia pe care si-a asumat-o, ca Sanatatea si Educatia sunt prioritati, fara a neglija alte domenii, se reflcta si in cresterile salariale”, a mai spus Cimpeanu.

De asemenea, el a transmis ca aceasta marire este independenta de Legea salarizarii bugetarilor, la care inca se lucreaza.

In septembrie, ministrul sustinea ca sindicatele cer o marire de 20% a salariilor.

Anterior, in august, reprezentantii profesorilor au amenintat cu proteste de amploare, daca nu li se vor mari si lor salariile, dupa modelul medicilor. Cadrele didactice au vorbit inclusiv de boicotarea anului scolar, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Premierul Victor Ponta a vorbit si el luni despre majorarile pentru profesori, aratand ca Educatia si Sanatatea sunt domenii prioritare pentru Guvern.

„Cat au primit medicii 25% primesc si profesorii, dupa care speram evident in continuare sa fie si legea cadru. Din punctul de vedere al prioritatilor Guvernului, Sanatatea si Educatia. E pe plus cat le-au taiat ceilalti pe minus”, a transmis seful Executivului.

Ultimele stiri