30 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiCelebru analist international: Marea problema a Romaniei este ca ascunde o BOGATIE...

Celebru analist international: Marea problema a Romaniei este ca ascunde o BOGATIE DE MILIARDE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

„În unele moduri, energia, mineralele au ajutat România și în alte moduri au ținut-o captivă”, a declarat astăzi George Friedman, fondator și președinte al Geopolitical Futures, într-o conferință de specialitate.

În opinia sa, „marea slăbiciune a României este că are prea mult petrol, prea mult gaz natural. Este tendința naturală a României să se concentreze în exportul acestor lucruri, folosindu-le. (…). Sunteți acum în circumstanțele în care trebuie să vă mențineți operațiunile cu mineralele, dar este absolut necesar să le suplimentați cu alte lucruri”.

Potrivit specialistului în probleme geopolitice şi afaceri internaţionale, Uniunea Europeană eșuează, adică face reguli pe care nimeni nu le urmează.

„Au făcut o regulă că toți trebuie să aibă deficite nu mai mari de atât. Franța a spus: nu. Au spus că toate datoriile trebuie să fie plătite în euro, iar Ungaria a spus: nu, în forinți. Ce vedeți aici este un eșec al UE. Instituțiile europene nu vor dispărea niciodată, vor rămâne pentru totdeauna, dar abilitatea de a face decizii s-a evaporat. S-a evaporat, pentru că sunt prea multe Europe”, a mai afirmat George Friedman, citat de Agerpres.

Ultimele stiri