30 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiParintele Necula de la Mitropolia Ardealului: Nu se poate merge mai departe...

Parintele Necula de la Mitropolia Ardealului: Nu se poate merge mai departe fără să ne creștem tinerii și țara!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Jumatate din copiii navetisti isi vor plati abonamentele integral din 8 ianuarie

Federatia operatorilor de transport anunta ca elevii din 19...

S-a declarat epidemie de rujeola la nivel national!

Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola la nivel...

Preotul Constantin Necula este convins că „nu se poate merge mai departe fără să ne creștem tinerii și țara”, aceasta în contextul în care consilierul misionar și de imagine al Mitropoliei Ardealului s-a declarat unul dintre cei mai mari susținători ai Festivalului ’25 de ore de teatru non – stop’, de la Sibiu.

„Este o onoare să ai din când în când tineri care visează mai departe decât ești tu capabil să visezi. (…) Eu și Bogdan (directorul festivalului — n.r.) am rămas foarte legați de ideea aceasta fundamentală: nu se poate merge mai departe fără să ne creștem tinerii și țara pentru mai departe. (…) Vă rog frumos să înțelegeți că ’25 de ore de teatru’ este o metaforă. ‘Ora 25’ nu este numai un roman de care am uitat, din nefericire, nu este doar un film pe care nu îl dăm niciodată în România, pentru că dăunează grav sănătății, (…) ora 25 este prima oră după ora 12,00 noaptea de Înviere. Când poporul învie și așa, e semn că Dumnezeu iubește toate spațiile”, a spus Constantin Necula.

Iubitor al teatrului, preotul Constantin Necula a glumit cu spectatorii prezenți la festival, spunând că este ultimul personaj din cea mai nouă producție a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu — ‘Moroii’—, în regia lui Alexandru Dabija, cu colaborarea Adei Milea.

„Eu de fapt sunt ultimul personaj din ‘Moroii’, care nu a intrat pe scenă, cel care încearcă să le rezolve pe toate și să știți că funcția mea fundamentală și pentru ei, și pentru Festivalul Internațional de Teatru este să fac să nu plouă”, a declarat Constantin Necula, citat de Agerpres.

Sâmbătă seara a început la Sibiu maratonul teatral ”25 de ore de teatru non — stop” — eveniment care aduce în oraș nu mai puțin de 24 de evenimente: spectacole de teatru, conferințe, workshopuri, concerte, proiecții de filme, recitaluri de poezie prezentate de companii de teatru independent din Moscova, Leeds, București, Galați, Timișoara, Iași și Sibiu.

Acest eveniment este unic în Sibiu, fiind singurul maraton teatral la care publicul se duce să vadă spectacole timp de o zi și o oră.

Ultimele stiri