Acasă ACTUALITATE CFR-ul se chinuie cu ”Sageti albastre” care abia trec de 50 km/h...

CFR-ul se chinuie cu ”Sageti albastre” care abia trec de 50 km/h si nemtii construiesc trenuri de marfa care merg cu 400 km/h!

1166

In vreme ce in Romania trenurile au nevoie de cateva zile sa traverseze tara, Centrul Aerospațial German (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt, DLR) a realizat un concept holistic de locomotivă modernă – NGT CARGO, pentru creșterea atractivității transportului feroviar european de marfă.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Trenurile automate NGT CARGO vor fi alcătuite din vagoane individuale şi vagoane de capăt puternice cuplate împreună în funcţie de solicitări. „În acest fel, putem transporta o gamă largă de mărfuri într-o manieră flexibilă cu un consum minim de resurse, un număr minim de personal şi un timp de călătorie redus”, a declarat cercetatorul DLR, Joachim Winter, cel care conduce proiectul Next Generation Train (NGT), citat de clubferoviar.ro.

Vagoanele de capăt asigură tracţiunea necesară, pe o infrastructură adecvată, se poate atinge o viteză de până la 400 de km/h; pe liniile existente se pot atinge viteze de până la 160 sau 200 de km/h.

Pentru a face transportul cu vagoane individuale potrivit pentru viitor, vagoanele de marfă inteligente incluse în conceptul NGT CARGO au tracţiune separată bazată pe motoare electrice şi o baterie care stochează energia recuperată în timpul frânarii. Acest lucru face posibilă manipularea separată a vagoanelor individuale, fără a avea nevoie de personal de manevră, locomotive de manevră sau linii de contact. În plus, vagoanele individuale pot călători ultimii kilometrii până la client în mod automat şi autonom. Fiecare vagon individual este dotat cu senzorii necesari pentru a face acest lucru. Astfel, trenul poate fi localizat tot timpul, iar clienţii pot obţine detalii precise cu privire la stadiul curent şi ora de sosire a mărfurilor lor. Vagoanele pot fi conduse direct în porturi, staţii de transbordare şi terminale logistice, direct pe liniile înalte cu cremalieră, unde sunt, de asemenea, încărcate şi descarcate automat.

Pentru operare pe liniile de mare viteză, vagoanele individuale NGT CARGO formează o unitate şi sunt combinate cu unul sau două vagoane de capăt pentru a forma o locomotivă completă.

URMARESTE-NE PENTRU CELE MAI IMPORTANTE STIRI
Articolul precedentIncepe constructia celui mai mare pod modern din Romania! Va avea 2 kilometri si va fi suspendat peste Dunare!
Articolul următorFOTO – Asa arata noua Dacia Duster 2018! Crezi ca va cuceri Europa?