21.5 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalChuck Hagel vine in Romania! Seful Pentagonului va vizita o nava americana...

Chuck Hagel vine in Romania! Seful Pentagonului va vizita o nava americana aflata in Marea Neagra!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia amenință că monitorizează Baza Kogălniceanu

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării...

Tineri din România și Bulgaria îi vor invita la vot pe bucureșteni

„Vote, Please!” este un proiect Erasmus+ are o durată...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Seful Pentagonului, Chuck Hagel va vizita Romania in cadrul unui turneu de 12 zile, deplasandu-se in Singapore, Belgia, Franta si respectiv Romania.

Acest turneu va incepe cu o scurta deplasare la baza militara Elmendorf din Alaska, unde secretarul american al Apararii va evalua capacitatile de aparare antiracheta, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al lui Hagel, contraamiralul John Kirby.

Ulterior, Hagel se va deplasa spre Singapore, pentru a asista, in perioada 30 mai-1 iunie, la Dialogul de la Shangri-La, un mare forum anual consacrat securitatii in regiunea Asia-Pacific.

Dupa aceasta vizita, el va participa, pe 3 si 4 iunie, la reuniunea ministrilor Apararii din cadrul NATO, prima intalnire de acest tip „dupa incursiunile Rusiei in Ucraina”, a adaugat Kirby.

Hagel „crede ca aliatii nostri europeni trebuie sa considere aceasta criza drept o oportunitate pentru revitalizarea NATO si reafirmarea angajamentelor lor in favoarea aparaii colective”, a spus purtatorul de cuvant.

Apoi seful Pentagonului urmeaza sa se deplaseze in Romania, unde va vizita o nava americana, crucisatorul USS Vella Gulf, aflat in prezent in Marea Neagra.

El isi va incheia turneul prin vizitarea Frantei, unde se va intalni cu omologul sau Jean-Yves Le Drian, inainte de a participa la ceremoniile dedicate Debarcarii din Normandia.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri