Acasă International Chuck Hagel vine in Romania! Seful Pentagonului va vizita o nava americana...

Chuck Hagel vine in Romania! Seful Pentagonului va vizita o nava americana aflata in Marea Neagra!

17

Seful Pentagonului, Chuck Hagel va vizita Romania in cadrul unui turneu de 12 zile, deplasandu-se in Singapore, Belgia, Franta si respectiv Romania.

Acest turneu va incepe cu o scurta deplasare la baza militara Elmendorf din Alaska, unde secretarul american al Apararii va evalua capacitatile de aparare antiracheta, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al lui Hagel, contraamiralul John Kirby.

Ulterior, Hagel se va deplasa spre Singapore, pentru a asista, in perioada 30 mai-1 iunie, la Dialogul de la Shangri-La, un mare forum anual consacrat securitatii in regiunea Asia-Pacific.

Dupa aceasta vizita, el va participa, pe 3 si 4 iunie, la reuniunea ministrilor Apararii din cadrul NATO, prima intalnire de acest tip „dupa incursiunile Rusiei in Ucraina”, a adaugat Kirby.

Hagel „crede ca aliatii nostri europeni trebuie sa considere aceasta criza drept o oportunitate pentru revitalizarea NATO si reafirmarea angajamentelor lor in favoarea aparaii colective”, a spus purtatorul de cuvant.

Apoi seful Pentagonului urmeaza sa se deplaseze in Romania, unde va vizita o nava americana, crucisatorul USS Vella Gulf, aflat in prezent in Marea Neagra.

El isi va incheia turneul prin vizitarea Frantei, unde se va intalni cu omologul sau Jean-Yves Le Drian, inainte de a participa la ceremoniile dedicate Debarcarii din Normandia.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLumea CLADIRILOR INVENTIVE realizate de cei mai buni ARHITECTI!
Articolul următorAr fi inspaimantator sa crezi ca din tot acest cosmos atat de armonios, desavarsit si egal cu sine, numai viata omului se petrece la intamplare, numai destinul lui n-are nici un sens – Mircea Eliade