Acasă International Chuck Hagel vine in Romania! Seful Pentagonului va vizita o nava americana...

Chuck Hagel vine in Romania! Seful Pentagonului va vizita o nava americana aflata in Marea Neagra!

18

Seful Pentagonului, Chuck Hagel va vizita Romania in cadrul unui turneu de 12 zile, deplasandu-se in Singapore, Belgia, Franta si respectiv Romania.

Acest turneu va incepe cu o scurta deplasare la baza militara Elmendorf din Alaska, unde secretarul american al Apararii va evalua capacitatile de aparare antiracheta, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al lui Hagel, contraamiralul John Kirby.

Ulterior, Hagel se va deplasa spre Singapore, pentru a asista, in perioada 30 mai-1 iunie, la Dialogul de la Shangri-La, un mare forum anual consacrat securitatii in regiunea Asia-Pacific.

Dupa aceasta vizita, el va participa, pe 3 si 4 iunie, la reuniunea ministrilor Apararii din cadrul NATO, prima intalnire de acest tip „dupa incursiunile Rusiei in Ucraina”, a adaugat Kirby.

Hagel „crede ca aliatii nostri europeni trebuie sa considere aceasta criza drept o oportunitate pentru revitalizarea NATO si reafirmarea angajamentelor lor in favoarea aparaii colective”, a spus purtatorul de cuvant.

Apoi seful Pentagonului urmeaza sa se deplaseze in Romania, unde va vizita o nava americana, crucisatorul USS Vella Gulf, aflat in prezent in Marea Neagra.

El isi va incheia turneul prin vizitarea Frantei, unde se va intalni cu omologul sau Jean-Yves Le Drian, inainte de a participa la ceremoniile dedicate Debarcarii din Normandia.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos