7.5 C
București
miercuri, februarie 21, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalCUTREMUR de 6,5 grade resimtit in ROMANIA!

CUTREMUR de 6,5 grade resimtit in ROMANIA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un cutremur produs in Marea Egee avand o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter s-a simtit si in Bucuresti si in unele judete din sudul Romaniei, a declarat directorul INFP, Constantin Ionescu.

Potrivit directorului Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), seismul de 6,5 grade pe scara Richter produs in Marea Egee a fost unul de suprafata, produs pe falia nord-anatoliana.

Seismul a avut loc la ora 12:24, ora Romaniei.

Ionescu a mai spus ca seismul s-a simtit in Bucuresti si, probabil, in Giurgiu, Oltenita, Constanta, Mangalia si Craiova.

Directorul INFP a precizat ca este pentru prima data cand un cutremur produs in Marea Egee este simtit in Romania.

Constantin Ionescu a mai spus ca acest cutremur, fiind unul de suprafata, produce efecte pe o arie foarte mica, in zona epicentrala, fata de seismele din Vrancea, care produc efecte pe o arie foarte mare.

El a precizat ca in zona Vrancea nu s-a produs, sambata, niciun cutremur.

Potrivit USGS, cutremurul a avut loc la adancimea de 10 kilometri, iar epicentrul a fost la 18 kilometri sud de Kamariotissa (Grecia), la 78 de kilometri est-sud-est de Potos (Thassos, Grecia), la 83 de kilometri nord-vest de Canakkale (Turcia) si la 300 de kilometri nord-est de Atena (Grecia).

Cutremurul s-a simtit puternic in nord-estul Greciei, dar si in Istanbul, situat in Turcia vecina.

Cutremurul nu s-a soldat cu victime

Cutremurul produs sambata dimineata in nord-estul Greciei nu s-a soldat cu victime si nici cu daune materiale semnificative, conform informatiilor preliminare anuntate de autoritatile elene.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine de anul acesta din Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, in zona seismica Vrancea.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri