Cinci lucruri pe care sa nu le spui niciodata intr-un interviu de angajare

Interviurile de angajare reprezinta intotdeauna o provocare deoarece nu cunoastem personalitatea sau atitudinea persoanei din spatele biroului. Aminteste-ti, un interviu este ca un joc. Este ca un sah conversational iar tu trebuie sa-ti calculezi cu grija cuvintele pentru a ramane in joc, altfel vei pierde. Iata cinci lucruri pe care trebuie sa le eviti intr-un interviu de angajare, potrivit celor de la social-hire.com:

 

5. Niciodata nu face complimente angajatorului

TIPS_1

Complimentele pot taia bunul mers al conversatiei. Daca esti femeie, gestul tau va fi perceput ca un flirt. Daca esti barbat ai putea fi perceput ca un pic sarit de pe fix.

4. Lasa simtul umorului deoparte

interview_1

Este un moment si un loc pentru distractie si amuzament, iar un interviu sigur nu este acel loc. Deasemenea, exista riscul sa ofenzezi pe cineva.

3. Nu jigni vechiul angajator sau vechea companie

shutterstock_8941414

Acest comportament te poate pune intr-o lumina proasta fata de angajatorul actual, in special daca ai fost demis. Indreapta discutia catre lucruri pozitive, explica ceea ce ai invatat, experientele pe care le-ai acumulat la vechiul loc de munca si evita sa critici vechea slujba sau vechiul sef.

2. Lasa limbajul familiar deoparte

Job Interview

Nu folosi un limbaj familiar indiferent de cat de lejera este conversatia. Majoritatea angatorilor sunt antrenati sa-i faca pe aplicanti sa coboare garda pentru a afla adevaruri despre ei pe care in mod normal nu ar putea sa le afle.

1. Nu jigni angajatorul

Interview3

Uneori conversatia deviaza de la cursul normal, fotbal de exemplu. Daca angajatorul se arata ca fiind simpatizant al lui Dinamo de exemplu, nu-ti exprima preferintele fotbalistice. Poate este vorba de politica, nu intrati in discutii contradictorii. Exista anumite subiecte ce nu se preteaza a fi discutate social, ca de exemplu politica, religia si alte subiecte care fac parte din identitatea unei persoane.