22.6 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăStirea zileiCinci universitati din Marea Britanie pe bat pe unul dintre cei mai...

Cinci universitati din Marea Britanie pe bat pe unul dintre cei mai inteligenti romani: O sa-mi fie dor de tara mea, dar e mai bine sa plec!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Olimpicul internațional la matematică, Laurențiu Ploscaru, a fost acceptat la cinci dintre cele mai bune universități din Regatul Unit. Elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, a fost admis la cinci universităţi din Marea Britanie, printre care şi reputata Universitate Oxford.

„În urma unei aplicaţii pe care am depus-o în luna octombrie 2015 am fost admis la cinci colegii, iar înainte de Crăciun m-au chemat să susţin interviurile. M-am numărat printre puţinii candidaţi care au susţinut trei interviuri într-o singură zi, dar pot să spun că a fost foarte bine. Profesorii au fost extrem de interesaţi să vadă cum mă descurc cu rezolvarea problemelor la prima vedere. Intenţia mea e să rămân la Colegiul de Matematică Heartford, din cadrul Universităţii Oxford”, spune liceanul vâlcean, citat de adevarul.ro.

Printre instituţiile care îl doresc pe Laurenţiu Ploscaru se numără Imperial College London, universitate cu specializări în ştiinţă, inginerie, medicină şi afaceri, University College London- una din cele mai mari universităţi din Marea Britanie, precum şi Universitatea Warwick.

Tânărul din Vâlcea susţine că intenţionează să revină în ţară după finalizarea studiilor universitare şi să-şi pună cunoştinţele dobândite în slujba cercetării româneşti.

Ştiu că o să-mi fie dor de ţara mea, de părinţi şi de prieteni, dar în acest moment cred că e mai bine să studiez in străinătate. Mi-ar plăcea să mă întorc în România, să mi se ofere posibilitatea să lucrez aici, pentru că sunt multe lucruri de făcut. Am ambiţii mari şi sper să mi se ofere şansa de a da ceva ţării mele, de a schimba ceva”, spune Laurenţiu Ploscaru.

Ultimele stiri