Radu Sienerth studia la ASE Bucureşti, la Marketing, luase parte la programul de Internship al Guvernului României, făcând practică la Ministerul Economiei. Fiul fostului director al Exploatării Miniere Livezeni, s-a stins, luni, pe un pat al Spitalului Floreasca. Leziunile extrem de grave suferite în urma incendiului din Clubul Colectiv, din data de 30 octombrie, i-au fost, în cele din urmă, fatale.
Radu avea doar 21 de ani şi era din Petroşani. El era student la ASE în Capitală, iar în noaptea de 30 octombrie mersese în clubul Colectiv cu încă doi prieteni. Cei doi au reuşit să se salveze, însă el a rămas să se lupte în flăcări. Tânărul a fost transportat la spital în stop cardio-respirator. Pe parcursul internării, băiatul a fost supus la numeroase intervenţii chirurgicale.
La începutul lunii martie, şeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie a Spitalului de Urgență Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, declara că prognosticul în cazul tânărului rămâne rezervat.
„Din punctul de vedere al leziunilor de arsură aș spune că nu mai contează. Pacientul care a fost cel mai grav din lotul nostru — el era decedat la internare — a fost cu stop cardio-respirator resuscitat la internare. A avut o mulțime de complicații chiar din start din cauza specificului accidentului. Practic, a parcurs toate complicațiile posibile imaginabile pentru acest tip de traumatism asociat cu arsură complexă, însă am reușit să trecem peste ele cu eforturi mari. El luptă și noi luptăm, dar este prematur să putem trage o concluzie. A avut și perioade mai bune și perioade mai puțin bune. Pacientul se alimentează. Prognosticul, ca în cazul oricărui bolnav ars grav, rămâne rezervat până la externare”, afirma Ioan Lascăr.
Radu Eduard Sienerth studia la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, între domeniile sale de interes regăsindu-se sectorul energetic, atât cel din surse convenţionale, cât şi cel din surse regenerabile.
Provenind dintr-o zonă cu un caracter predominant minier (Petroşani, jud. Hunedoara), din primele etape ale parcursului academic s-a implicat într-o serie de activităţi conexe, cum ar fi: proiectele Space Week şi Play Energy, precum şi participarea anuală la evenimentul „Let’s Do It Romania!”.
De asemenea, tânărul s-a remarcat prin participarea la o serie de olimpiade şi comunicări ştiinţifice în cadrul ciclurilor gimnazial şi liceal, precum şi la o serie de conferinţe pe teme economice şi de dezvoltare antreprenorială organizate la nivelul universităţii.
Radu deţinea atestate de competente profesionale în domeniile IT (ECDL) şi limbi străine (engleză). Pe plan profesional, a activat în domeniul consultantei financiare la o bancă de top din România şi a efectuat un stagiu de practică la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.
Un număr de 64 de persoane și-au pierdut viața în urma tragediei din 30 octombrie 2015, din Club Colectiv, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din țară și 12 în străinătate. Totodată, peste 150 de persoane au fost rănite, fiind tratate în spitale din București și străinătate.