Acasă Ilfov Cisterna incarcata cu GPL lovita de tren, in apropiere de Aeroportul Otopeni!

Cisterna incarcata cu GPL lovita de tren, in apropiere de Aeroportul Otopeni!

19

Traficul rutier pe şoseaua de centură a municipiului Bucureşti este oprit miercuri la kilometrul 25, în zona Tunari, între localităţile Căciulaţi şi Baloteşti, din cauza unei coliziuni între o autocisternă şi un tren, a informat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

‘Conductorul de tren este rănit, nu ştim exact cât de grav, şi conducătorul cisternei, este de asemenea rănit. Acesta nu a acordat prioritate la trecerea cu calea ferată. Se fac cercetări la faţa locului’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Claudia Burada.

Ea a precizat că în trenul care venea de la Galaţi spre Bucureşti se aflau circa 100 de călători, care însă nu au fost răniţi.

‘Au venit două microbuze, care au dus o parte din călători în Bucureşti şi o parte la Otopeni, unde urmau să coboare. Nu există alte probleme, cisterna cu gaz este în regulă, iar la faţa locului sunt prezente şi echipaje ale ISU’, a spus purtătorul de cuvânt.

Potrivit Infotrafic, coliziunea dintre autocisterna încărcată cu gaz petrolier lichefiat şi garnitura de tren s-a produs în jurul orei 8,15, la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere situată la intersecţia dintre magistrala 700 şi DJ200B.

Atât traficul feroviar, cât şi cel rutier sunt în continuare oprite.

Accidentul a fost anunţat miercuri dimineaţă în jurul orei 8.20 la numărul 112. Mai multe echipaje ale pompierilor au plecat spre trecerea la nivel cu calea ferată de la Dimieni, o localitate aflată în nordul judeţului Ilfov, la 12 kilometri de Bucureşti, la câteva sute de metri de capătul de pistă al aeroportului Otopeni.

Din primele date ale poliţiştilor se pare că şoferul cisternei de gaz petrolier lichefiat (GPL) nu s-ar fi asigurat. În zonă trecerea la nivel cu calea ferată este marcată cu un simplu indicator rutier, fără bariere şi fără semnale sonore sau luminoase.

Potrivit pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, cea mai apropiată clădire de locul accidentului este un service aflat la 700 de metri distanţă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos