facebook
Stirea zilei

Codul Fiscal, schimbat in regim de urgenta

Guvernul a decis sa modifice din nou Codul Fiscal, in regim de urgenta, prin introducerea unui singur articol care stabileste ca primarii sunt cei care hotarasc cu privire la aplicarea indexarii impozitelor si taxelor locale in raport de evolutia inflatiei din ultimii trei ani.

Noua prevedere va fi introdusa de Guvern printr-o ordonanta de urgenta ce urmeaza sa fie aprobata in perioada imediat urmatoare.

„In prezent, in concordanta cu prevederile din Codul fiscal, nivelul impozitelor si taxelor locale se indexeaza o data la trei ani, tinand cont de evolutie ratei inflatiei de la ultima indexare.  Prin aceasta modificare, autoritatile deliberative ale administratiei publice locale decid cu privire la aplicarea indexarii, incepand cu anul urmator intrarii in vigoare a hotararii Guvernului”, se arata intr-un document obtinut de Mediafax.

In urma cu o saptamana, Ponta anunta ca Guvernul a decis ca nivelul taxelor locale prevazute in grila sa creasca anul viitor cu 16,05% ca urmare a indexarii cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, potrivit legii, precizand ca primariile sunt libere sa decida daca aplica sau nu aceasta majorare.

STIRI INTERESANTE

Share Page

Close